Ενα ψάρι που το έλεγαν... Σουίτ Τσάριτι
Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002

Σκηνή από την ταινία «Σουίτ Τσάριτι»
Την απολαυστική φαρσοκωμωδία του Τσαρλς Κράιτον «Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα», θα μεταδώσει στις 20.30 η ΕΤ-1. Ενας Βρετανός δικηγόρος μπλέκεται με μια αρτίστα Αμερικανίδα και το φίλο της, που βρίσκονται στο Λονδίνο για να κλέψουν μια πολύτιμη συλλογή διαμαντιών. Η Γουάντα θα προδώσει το συνένοχό της στην αστυνομία, όταν όμως τα διαμάντια δε θα βρεθούν, δε θα διστάσει να φλερτάρει το δικηγόρο του φίλου της. Παίζουν οι Τζον Κλιζ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Κλάιν και Μάικλ Πάλιν.

«Σουίτ Τσάριτι». Αμερικανικό μιούζικαλ σκηνοθετημένο από τον Μπομπ Φόσι. Η Τσάριτι είναι χορεύτρια σ' ένα καμπαρέ. Τα προβλήματά της αρχίζουν όταν την εγκαταλείπει ο μνηστήρας της, λίγες μέρες πριν από το γάμο τους. Ο μνηστήρας της που τη χρησιμοποιεί προκειμένου να εισπράττει αυτός τα εισοδήματά της, δε φθάνει που την εγκαταλείπει, αλλά την πετάει σε μια λίμνη. Οι περιπέτειές της δε θα τελειώσουν εκεί, αφού στη συνέχεια θα βρεθεί στη ζωή της και ένας δεύτερος άνδρας, γόης του κινηματογράφου. Εντυπωσιακά χορευτικά και μουσικά νούμερα ενώ εξαιρετική είναι η ερμηνεία της Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Παίζουν επίσης, οι Τζον Μακ Μάρτιν, Τσίτα Ριβέρα και Πόλα Κέλι. (ΝΕΤ 22.00)

«Μόνος στο σπίτι». Αμερικανική κωμωδία του Κρις Κολόμπους. Οι περιπέτειες ενός 9χρονου, όταν οι γονείς του φεύγουν για να πάνε στο αεροδρόμιο και ξεχνούν το παιδί τους στο σπίτι. Το παιδί στην αρχή χαίρεται την ελευθερία του, αλλά δε θ' αργήσει να νιώσει την έλλειψη των δικών του. Μόνος στο σπίτι, όμως, έχει και απρόσμενους επισκέπτες. Ενα βράδυ καταλαβαίνει ότι δύο άνδρες επιχειρούν να μπουν στο σπίτι. Τότε θα βάλει τα δυνατά του και με ευρηματικές μεθόδους θα προσπαθήσει να διώξει τους διαρρήκτες. Η ταινία ανέδειξε το ταλέντο του Μακόλεϊ Κάλκιν. (ΑΝΤΕΝΝΑ 22.00)

«Η γυναίκα του γκάνγκστερ». Αμερικανική κομεντί σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι. Η χήρα ενός μαφιόζου, προσπαθεί να ξεφύγει από τον κόσμο του υποκόσμου, μετακομίζει και πιάνει δουλιά σ' ένα κομμωτήριο. Βρίσκεται όμως στον «κλοιό» δύο ανδρών. Ο ένας είναι αρχιμαφιόζος που θέλει να την κάνει ερωμένη του και ο άλλος ένας αστυνομικός που την παρακολουθεί και που στο τέλος θα την ερωτευτεί παράφορα. Πρωταγωνιστεί η Μισέλ Φάιφερ και μαζί της παίζουν οι Ντιν Στόκγουελ και Μάθιου Μόντιν. (ΕΤ-1 01.30)