Made in FBI;
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2002

Στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος, καθώς και την εμπλοκή των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του 2003, αποδόθηκε η επίθεση με γκαζάκια που έγινε στις 15 Δεκέμβρη, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Τριανδρίας του ΚΚΕ.

Αποκαλυπτικό στοιχείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι μετά την έκρηξη βρέθηκε στο χώρο μια κάρτα του FBI, που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση χημικού, βιολογικού ή ραδιενεργού πολέμου και καλεί οποιονδήποτε έχει σχετικές πληροφορίες ή υποπτεύεται την παρουσία τέτοιων υλικών να καλέσει το FBI σε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο, που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως στην έδρα του στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Ο Σ. Βαλανάς, παρουσιάζοντας το στοιχείο σημείωσε: «Πώς βρέθηκε αυτή η κάρτα στο συγκεκριμένο χώρο μετά την έκρηξη; Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται και με βάση το πώς εξελίχθηκε αυτή η υπόθεση». Διευκρινίζουμε ότι η ΚΟΘ του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τέλος, αφού ήδη είχε σβήσει η φωτιά.

Επίσης αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα ομάδας αναρχικών σε εφημερίδα, μέσα από το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, στα πλαίσια, όπως ειπώθηκε, της «αναθέρμανσης» των σχέσεων με το ΚΚΕ ενόψει του 2003.

«Αυτή η ενέργεια αποτελεί ένα μήνυμα. Συνδέεται και με το ίδιο το FBI και εντάσσεται και στην προσπάθεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος. Ορισμένοι κύκλοι είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρούν με συγκεκριμένους γνωστούς παλιούς τρόπους να παρεμποδίσουν οποιεσδήποτε προσπάθειες αγωνιστικής αντιπαράθεσης στην πολιτική τους», σημείωσε ο Σ. Βαλανάς.