ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα σε... χλομό τοπίο
Σάββατο 4 Γενάρη 2003

Sportidea

Δύσκολη η αποστολή της ΑΕΚ στου Χαριλάου, αλλά για τα δύσκολα υπάρχει και ο Ντέμης...
Η αυριανή σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος που ανοίγει την αυλαία της νέας χρονιά για την Α' Εθνική. Πέρα από τον κόντρα των «κιτρίνων», ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας της Κρήτης όπου ο αναγεννημένος ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο στο γήπεδο «Χαριλάου» (19:00 «ΑΛΦΑ»), οι «κίτρινοι» του Γιώργου Φοιρού, μην έχοντας ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλανίζουν εδώ και αρκετό καιρό, υποδέχονται τους «κιτρινόμαυρους» του Μπάγεβιτς, που βρίσκονται πλέον στην ίδια μοίρα. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αν έχουν στο μυαλό τους όλα όσα τους ταλαιπωρούν δεν πρόκειται να δουν τη νίκη, κάτι που τόνισε και ο τεχνικός τους. «Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Ελπίζω να τα ξεχάσουμε για 90 λεπτά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ΑΕΚ. Αν παίξουμε όπως με τον ΠΑΟΚ θα τα καταφέρουμε». Στην αντίπερα όχθη, στην «Ενωση», ο χορός των διενέξεων καλά κρατεί, καθώς μέσα σε όλα έρχεται να προστεθεί και η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που λογικά θα ζητήσει η ΕΝΙΚ καθώς κατάγγειλε την παράνομη εμπόδισή της να λάβει μέρος στην τακτική που έγινε στις 31 του Δεκέμβρη.

Από την άλλη, στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει την τύχη του απέναντι στον ΟΦΗ (19:00 «ΑΛΦΑ»). Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να βρεθούν ακόμα ψηλότερα από την 10η θέση που βρίσκονται, ενώ οι «πράσινοι» για να παραμείνουν στο κυνήγι της κορυφής.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα διεξαχθούν αύριο είναι αυτά μεταξύ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννενα (17:00 «ΑΛΦΑ»), του Ηρακλή με τον Ιωνικό (17:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»), της Καλλιθέας με την Ξάνθη (15:00) και της Παναχαϊκής με την Προοδευτική (15:00).

Κατά τ' αλλά, η πρεμιέρα της αγωνιστικής γίνεται σήμερα με μια επίσης σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ (17:00 «ΑΛΦΑ»). Δυο ώρες αργότερα στα Λιόσια θα γίνει και το παιχνίδι και του Ακράτητου με το Αιγάλεω (19.00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»).