ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις
Τρίτη 14 Γενάρη 2003

Motion Team

Από την τελευταία κινητοποίηση των μαθητών της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβρη
Σε πανθεσσαλονικιά κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, προχωρούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του Συντονιστικού των ημερήσιων σχολείων. Οι μαθητές λένε όχι στο νέο σχολικό κανονισμό, όχι στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Διεκδικούν ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων (2525/97 και 2640/98) και κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Παράλληλα, οι μαθητές, αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους με το φιλειρηνικό και το εργατικό λαϊκό κίνημα της πόλης. Ετσι, θα συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 15 του Φλεβάρη. Επίσης, θα προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις στις αρχές Μάρτη, την περίοδο που οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ θα συνεδριάζουν στη χώρα μας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Ομως και οι μαθητές των νυχτερινών ΤΕΕ προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις στη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, θα συζητήσουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων μαθητών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 24 του Γενάρη, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο.