ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στιγμές από το παρελθόν
Τρίτη 14 Γενάρη 2003

Sportidea

Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη
Στιγμές από το ιστορικό παρελθόν έζησε ο Αρης που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ο κερδισμένος της 11ης αγωνιστικής. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης επικράτησαν της ΑΕΚ με 69-63 και διατηρήθηκαν στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Κάτι που ίσως στις αρχές της χρονιάς, με δεδομένα τα πάσης φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος (και κυρίως οικονομικά), φάνταζε απίθανο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δικαίως λοιπόν στο σύλλογο αρχίζουν και βλέπουν πλέον ψηλότερα... Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του τεχνικού της ομάδας, Βαγγέλη Αλεξανδρή: «μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα». Στην αντίπερα όχθη, στην ΑΕΚ, μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την ερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσφυγή Κακιούζη αλλά και τους Μπετς, Ντικούδη να αναμένουν εξελίξεις, αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία της Ενωσης. Ετσι ο Σάκοτα ευελπιστεί ότι η ηρεμία θα επανέλθει στην ομάδα και φυσικά μέχρι την επανέναρξη να έχει αποκτηθεί και δεύτερος ξένος παίκτης.

Πάντως η νίκη του Αρη δεν ήταν η μόνη έκπληξη της αγωνιστικής. Η Ολύμπια Λάρισας επικράτησε του Πανιωνίου με 68-59, που πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και η συνέχεια προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Σε μειονεκτική θέση όμως βρέθηκε και το Περιστέρι, αφού η ήττα από τον Ηρακλή με 75-73 «βύθισε» τους Περιστεριώτες στη 13η θέση. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας ήταν και η επικράτηση του Ηρακλείου επί του Μακεδονικού με 103-101, που κάνει πλέον τους Κρητικούς να αντιμετωπίζουν με άλλον αέρα την υπόθεση σωτηρίας.

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η έκπληξη στον Κορυδαλλό, αφού ο Ολυμπιακός αν και χρειάστηκε την παράταση επικράτησε τελικά του Αμαρουσίου με 85-81 (κ.ά. 73-73) με τους φιλοξενούμενους να εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία. Οπως και να έχει όμως οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη νίκη έχουν καλύψει κατά πολύ το χαμένο έδαφος και ήδη φιγουράρουν στην πρώτη τετράδα. Πιο εύκολο έργο είχαν ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, τον οποίο νίκησε με 92-82 και ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Νήαρ Ηστ (101-69).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 21, ΑΕΚ 20, Αρης 19, Ολυμπιακός 18, Μακεδονικός 17, Ιωνικός ΝΦ 16, Μαρούσι 16, ΠΑΟΚ 16, Ηρακλής 16, Νήαρ Ηστ 14, Ολύμπια Λάρισας 14, Ηράκλειο 14, Περιστέρι 14, Πανιώνιος 15.