ΑΕΚ
Ωρα... μηδέν
Πέμπτη 16 Γενάρη 2003

Sportidea

Σε οριακό σημείο είναι πλέον οι σχέσεις Νικολαΐδη - ΑΕΚ
Ετσι όπως έχουν τα πράγματα στο φετινό Δικέφαλο δύσκολο να πει κανείς πού είναι το μηδέν ή ο πάτος του βαρελιού, αφού κάθε φορά φαίνεται να έχει και πιο κάτω... Αλλωστε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν... Οταν, για παράδειγμα, μπράβοι και σεκιουριτάδες «πλακώνονται» έξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, όταν η ίδια η ΕΠΑΕ για να κάνει συνεδρίαση μετατρέπει σε φρούριο τα γραφεία της και όταν οι μισές και πλέον συνεδριάσεις δεν ολοκληρώνονται, τότε ό,τι και να δούμε σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μάλλον δε μας προξενεί καμία έκπληξη. Ακόμα και σκηνές που μπορεί να θυμίζουν Σικάγο στη δεκαετία του '30.

Οπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, ο ιστορικός σύλλογος της ΑΕΚ από χθες διανύει μια ακόμη περίοδο κρίσης, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και το αποτέλεσμα όλων αυτών μάλλον είναι άγνωστο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέμης Νικολαΐδης κατάγγειλε χτες στην Αστυνομία, επίθεση στο σπίτι του και απειλές από τον ίδιο τον Μάκη Ψωμιάδη! Ταυτόχρονα ο διεθνής επιθετικός έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της ομάδας, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει προσφυγή επικαλούμενους όρους του συμβολαίου του που δεν τηρήθηκαν και ηθικούς λόγους. Παράλληλα ίσως να υποβάλει και μήνυση εναντίον του Μ. Ψωμιάδη

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης, η επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη, ημέρα όπου η διοίκηση της ΠΑΕ πραγματοποίησε ελέγχους στα σπίτια όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα ωράρια του εσωτερικού κανονισμού. Οπως υποστηρίζει όμως ο διεθνής παίκτης, άνθρωποι της νύχτας και ο Μάκης Ψωμιάδης εισέβαλαν στο σπίτι του και τον απείλησαν με απαράδεκτες φράσεις. Στον Νικολαΐδη έγιναν τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα ο Ψωμιάδης συνοδευόμενος από κάποια άλλα άτομα να μεταβεί στο σπίτι του παίκτη στη Φιλοθέη, λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, για επιτόπιο έλεγχο. Μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε έντονος διάλογος και φραστικό επεισόδιο, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και προπηλακισμό του παίκτη.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της αρνήθηκε το συμβάν, επισημαίνει ότι στο σπίτι του Νικολαΐδη μετέβη εκπρόσωπος της διοίκησης (χωρίς όμως να αναφέρεται όνομα) και όχι ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ γίνεται λόγος για αδικαιολόγητη απουσία του παίκτη από την προπόνηση.

Μέσα σε όλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τα γεγονότα, καθώς και για το ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για τον έλεγχο που έγινε στα σπίτια των παικτών.