Το πρώτο μέρος παρέχει σημαντικές πληροφορίες για όλα τα γνωστά, εξωτικά, αλλά και ασυνήθιστα φρούτα, που εμπλουτίζονται με αναφορές σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας, την αγορά, τη διατήρησή τους, όπως και λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το μαγείρεμα. Ενώ στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται εκατό δοκιμασμένες συνταγές, που παρουσιάζονται με εικονογραφημένες οδηγίες, όπως τα ζεστά και κρύα επιδόρπια, τάρτες, παγωτά, σορμπέ, κομπόστες, μαρμελάδες, κέικ, μάφιν και πολλές άλλες ξεχωριστές και υπέροχες γεύσεις. Καλή μας όρεξη!