ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 23 Γενάρη 2003

Μαρία Πορτίκα
ΦΩΤ.

Η οικογένεια Σ. Αβραμιώτη προσφέρει στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου, φίλου και κουμπάρου ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΤΑ, 50 ευρώ, μέσω της ΤΟ ΦΛΣ της ΚΝΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΑ, που πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 100 ευρώ.

Σόλων Βέρας

* * *

Φωτ.

Στις 18 Γενάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΡΤΙΚΑ. Γεννήθηκε το 1923 στο Χρυσοχώρι Ιωαννίνων. Παντρεύτηκε τον Γιάννη Πορτίκα και ζούσαν στο χωριό Δεσπότη Γρεβενών. ΕΑΜίτισσα στην Κατοχή, πιάστηκε, μετά την Απελευθέρωση και φυλακίστηκε. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον εμφύλιο, τραυματίστηκε και κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, κοντά στον άντρα της.

Επαναπατρίστηκε το 1979 με την οικογένειά της και ζούσε στα Γιάννενα.

Στη μνήμη της η κόρη της Μαρία Πορτίκα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης, 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ, ο οποίος πέθανε στις 23 Γενάρη 1989, προσφέρω 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ελένη Δημουλά

* * *

Στη μνήμη των γονιών του ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΑΓΟΡΗΣ, ο Στέφανος Τόλιας πρόσφερε 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής.

Δημήτρης Μυριανθόπουλος
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΕΤΣΗ, στελέχους του ΚΚΕ και προέδρου της Ενωσης Σιδηροχυτών Αθήνας - Πειραιά. Και του ΠΑΝΑΗ ΚΟΡΣΙΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού του Ολυμπιακού και μέλους της κλαδικής επιτροπής του κεντρικού εργοστασίου «Λεύκας» Πειραιά των ΣΕΚ, των παλαίμαχων κομμουνιστών ΗΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, μελών της κλαδικής επιτροπής των ΣΕΚ, καθώς επίσης στη μνήμη του γαμπρού μου μηχανοδηγού των ΣΕΚ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Παναγιώτης Ξενάκης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ουρανία, η κόρη του Φωτεινή και ο εγγονός του Σάββας προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω.

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πάτρας, ο Σύνδεσμος πρόσφερε 60 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής στο χώρο των ραφτάδων και των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω 25 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών και 30 ευρώ στην ΚΟΒ Προσφυγικών της οποίας ήταν μέλος.

Η κόρη του

* * *

Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, η κόρη του Ευανθία και ο γαμπρός του Σωκράτης πρόσφεραν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη της γυναίκας του ΜΑΡΙΑΣ και του αδελφού του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τις 15 Δεκέμβρη 1988, που πέθανε ο σύζυγός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η σύζυγός του Μαρία Μυριανθοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του θείου μου ΒΑΣΟΥ ΣΑΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Ηλιούπολης για την οικονομική εξόρμηση 25 ευρώ.

Ελένη Παπαδοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεοδ. ΚΑΣΕΚΙΔΗΣ, παλαίμαχος κομμουνιστής, κυνηγήθηκε από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις της Δεξιάς, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, αλλά δε λύγισε. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του ο γιος του Κοσμάς πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου, 60 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΑΝΤ. ΠΑΥΛΗΝΕΡΗ, ΠΑΝΑΓ.ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ, ΘΕΟΔ.ΖΑΧΑΡΟΥ, ΕΥΑΓ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΗΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ, ο Παναγιώτης Βαμβακούσης πρόσφερε, ως δεύτερη δόση, 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
* * *

Η Χριστίνα Ψυρροπούλου στη μνήμη του αδελφού της ΚΩΣΤΑ Α, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο οποίος πέθανε το 1951 στις φυλακές Αβέρωφ. Ο Ηλίας Ψυρρόπουλος στη μνήμη του αδελφού του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1919 στη Μικρά Ασία και στη μνήμη των 106 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από το Γενάρη του 1948 ως το Σεπτέμβρη του 1949 στις φυλακές της Κεφαλονιάς, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΡΩΝΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω, 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο άντρας της Γιώργος, τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

ΦΩΤ.

Ο Δημήτριος Γουλόπουλος από το Γραμματικό Καρδίτσας πρόσφερε 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου» στη μνήμη της αδελφής του ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε το 1949.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ο Δημήτριος Σαράντος προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, που πέθανε στις 14 Δεκέμβρη 2002, σε ηλικία 63 χρόνων από οξύ έμφραγμα, ήταν μέλος της ΚΟΒ Παραλίας Νομού Αχαΐας του ΚΚΕ (πρώην γραμματέας), συνδικαλιστής, συνταξιούχος ΙΚΑ, αγωνιστής της ταξικής πάλης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, και για το σοσιαλισμό, από το σωματείο, τη Δημοτική Παράταξη, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Στη μνήμη του οι σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παραλίας, 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΝΙΚΟΥ ΠΑΔΕΛΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και τις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, προσφέρουμε στη μνήμη του, με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατό του για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ταμπάχανων και Αατολικών Συνοικιών Πάτρας,100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΣΗ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αλέξιου» Πάτρας η σύζυγός του Ανθούλα 30 ευρώ και η Λούλα Μανωλάτου 20 ευρώ.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΑΣΧΟΥ προσφέρουν στη μνήμη της τα παιδιά της Νίκη, Γιώργος, Βάσω 60 ευρώ και η Λούλα Μανωλάτου 20 ευρώ.

* * *

Φωτ. 4

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, διευθυντής των ΕΛΤΑ, πέθανε στις 25 Νοέμβρη 2001. Γεννήθηκε το 1917 στο χωριό Σκληρού Μεσσηνίας. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Τον αδελφό του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, δάσκαλο, πατέρα τεσσάρων παιδιών τον δολοφόνησαν Χίτες στα 42 χρόνια του στις 11 Φλεβάρη 1947. Τον άλλον αδερφό του τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, φοιτητή Νομικής τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί στο Χαϊδάρι τον Απρίλη του 1944.

Νίκος Δημουλάς
Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη του αδελφού της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΣΟΒΟΥΛΟ από τη Βυτίνα, ο οποίος πιάστηκε από Γερμανούς στις 17 Δεκέμβρη 1943, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι, αργότερα στη Γερμανία και πέθανε στις 6 Απρίλη 1945, η Κική σύζυγος Γιώργου Γιαννόπουλου πρόσφερε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.



ΚΟΥΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Γεωργία Γουλοπούλου


Νίκος Παδέλας


βΑΣΙΛΙΚΉ ΜΠΑΡΩΝΟΥ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΤΑΣ


Βάσως Σαουλίδης


Χρήστος Μπαμπατζιάς