Για τη γυναίκα και τη μουσική
Πέμπτη 23 Γενάρη 2003

«Η περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Κινηματογραφικό «αφιέρωμα στο... Η», δηλαδή στο θηλυκό, τη γυναίκα, διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ηδη προβλήθηκαν η ταινία του Κάρλος Σάουρα, «Η Αννα και οι λύκοι» και «Η έκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τους Αλέν Ντελόν και Μόνικα Βίτι. Στις 28/1 θα προβληθεί η ταινία «Η περιφρόνηση» του Ζαν - Λικ Γκοντάρ με τους Μπριζίτ Μπαρντό και Μισέλ Πικολί και στις 4/2 «Η δημόσια γυναίκα» του Αντρέι Ζουλάφσκι με τη Βαλέρια Καπρίσκι.

Το Φλεβάρη η λέσχη θα παρουσιάσει αφιέρωμα στη μουσική με τίτλο «θρησκοληψίες... το καλύτερο απορρυπαντικό... έρωτας, ο μουσικός εμπρηστής». Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 11/2 «Ρέγγε, με το ρυθμό του παραδείσου», ντοκιμαντέρ με τους Bob Marley, Piter Tos, Third World, Burning Spear κ.ά., 18/2 «Μοντερέι Ποπ» του Αλαν Πένεμπέικερ με Janis Joplin, Simon and Garfunkel, Mamas & the Papas, Jimy Hendrix κ.ά., 25/2 «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» του Ροβήρου Μανθούλη με: B.B. King, Sonny Terry, Baddy Guy.

Επίσης, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών (28/9 - 4/10/2003) η λέσχη διοργανώνει δύο αφιερώματα: «Το φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει.... στη Θεσσαλονίκη», με προβολές των βραβευμένων ταινιών του 25ου Φεστιβάλ Δράμας και αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες του περσινού Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών.