ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Από το Ναύπλιο ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ
Παρασκευή 24 Γενάρη 2003

Motion Team

Στο Ναύπλιο χτυπά σήμερα η καρδιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτών ξεκινούν για κει για να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση. Σημείο αναφοράς η πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνει η συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα. Εκεί θα μιλήσουν οι Ανδρέας Βασιλείου, μέλος της Επιτροπής Αργολίδας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ο Πολύβιος Τσίρκας μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Πέδρο Εουσέ γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας και ο Τάσος Φωτόπουλος επίσης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συναυλία με τον δημοφιλή τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα.

Ολα είναι πλέον έτοιμα και τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στο κομβόι των εκατοντάδων πούλμαν και ΙΧ με τα οποία χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι, γυναίκες και άλλα λαϊκά στρώματα θα φτάσουν στο Ναύπλιο. Μάλιστα το ΠΑΜΕ με επιστολή του στον διοικητή της Τροχαίας Αττικής έχει ζητήσει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να διευκολυνθεί η διέλευση των πούλμαν και να μη δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα.

Τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» με χτεσινές ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα καθολικής συμμετοχής στη σημερινή μεγάλη λαϊκή διαδήλωση του Ναυπλίου. Καλούν τους εργαζόμενους, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να στείλουν με τη συμμετοχή τους αγωνιστική απάντηση στους υπουργούς Εργασίας, που θα απεργάζονται τη λήψη νέων σκληρών αντεργατικών μέτρων, την ώρα που οι δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού συνδιαλέγονται μαζί τους ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Πάντως, παρά την τρομοκρατία και την κινδυνολογία, που σέρνεται από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, για να αποτρέψουν τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαδήλωση, ο ίδιος ο λαός της πόλης έχει δείξει ιδιαίτερα φιλόξενη στάση και αναμένεται να δώσει δυναμικά το «παρών» στη σημερινή διαδήλωση.

Στο Ναύπλιο έχει στηθεί και λειτουργεί Κέντρο Τύπου του κινήματος «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου (οδός 25ης Μαρτίου 2). Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 27520 99483, 6937 860129, 6944 964106 (Θανάσης Μπαλοδήμας), 6973 310296 (Αγγελική Νικολακάκη).

Σήμερα, λοιπόν, απέναντι από την Ακροναυπλία, την ώρα που οι υπουργοί Εργασίας θα συνεδριάζουν πίσω από τις σιδερένιες μπάρες που έχουν φροντίσει να μπουν για να προστατευτούν από τον εχθρό - λαό, θα διαδηλώνουν χιλιάδες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και τα μονοπώλια, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά του λαού του Ιράκ αυτή τη φορά.

Θα ενώσουν τις φωνές τους και θα απαιτήσουν προστασία στο δικαίωμα στην εργασία, για σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (5ήμερο-7ωρο-35ωρο). Θα διεκδικήσουν δημόσιο δωρεάν, ισότιμο για όλον το λαό, σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας. Θα βροντοφωνάξουν ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα που προωθούνται με την ΚΑΠ και υλοποιούν τις κατευθύνσεις του ΠΟΕ και θα ξεκαθαρίσουν ότι η διατροφή των λαών δεν μπορεί να είναι στα χέρια των μονοπωλίων και των υποστηρικτών τους.

Θα ζητήσουν την εξασφάλιση του δικαιώματος μόρφωσης όλης της νεολαίας. Για δωρεάν δημόσια παιδεία και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της. Για να σταματήσει η γνώση να είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες. Θα φωνάξουν ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υπερεκμετάλλευση του παραγωγικού πλούτου του πλανήτη στο όνομα του κέρδους.

Ακόμα πιο δυναμικά θα διαδηλώσουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη στήριξη και τη συμμετοχή της ΕΕ, απαιτώντας καμιά εξυπηρέτηση στους ιμπεριαλιστές (βάσεις, λιμάνια κλπ.).

Θα κάνουν σαφές ότι θα συνεχίσουν να εναντιώνονται στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και τα μέτρα περιορισμού των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με τον Ευρωστρατό, την Ευρωαστυνομία, το Ευρωένταλμα, τη Συμφωνία Σένγκεν και τους κάθε λογής «τρομονόμους». Θα διαδηλώσουν ταυτόχρονα για ίσα δικαιώματα των μεταναστών. Ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό.