Πολεμικές «δυσκολίες»
Παρασκευή 31 Γενάρη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ προφασίζεται η περίφημη «Ελληνική Προεδρία» για την υιοθέτηση κοινής στάσης στο θέμα του Ιράκ μετά τη διακήρυξη των «8» που στηρίζουν την πολιτική Μπους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δήλωσε ...συγχυσμένος από την εξέλιξη.

Θα κατανοούσαμε στα σίγουρα καλύτερα τη ...στενοχώρια του πάντως, αν μας εξηγούσαν και το περιεχόμενο της κοινής ευρωπαϊκής θέσης που έχουν στο μυαλό τους. Γιατί κάτι μας λέει πως η περίφημη κοινή θέση είναι ...επίσης πόλεμος.

Εκτός πια αν κάποιοι πιστεύουν ότι ένας πόλεμος είναι λιγότερο φονικός και λιγότερο καταστροφικός, όταν εκτός από τα αμερικανο-βρετανικά προωθεί και τα γερμανο-γαλλικά συμφέροντα.

Οσο για την περίφημη «συμμαχία» των «8», μάλλον είναι ενδεικτική του πώς και με ποιους όρους και προϋποθέσεις προχωράει και η περίφημη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάμεσά τους είναι η Τσεχία και η Πολωνία.

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ παραδίδει σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ ένα ακόμα τμήμα της Αττικής Οδού, μήκους 13 χιλιομέτρων. Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις, θα μας έρθει σίγουρα πάνω από ...12 λεπτά το χιλιόμετρο.

Οπως καταλαβαίνετε, ταυτοχρόνως με την παράδοση της Αττικής Οδού έχουμε και την παράδοση των καθημερινών αναγκών μεταφοράς του πολίτη στην οικονομική εκμετάλλευση. Με άλλα λόγια, αυτό λέγεται ...ανάπτυξη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για το τι προκύπτει αν το συνδυάσουμε αυτό με τα δημοσιεύματα περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας το 2004, μάλλον καταλήγουμε σε κάτι σαν ...εφιάλτη. Και μόνο για να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου ...πληρώνεις.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ μην ανησυχείτε, η κυβέρνηση συνεχίζει την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο. Δεν το ξέχασε. Ανακρίσεις κάνει, πορίσματα φτιάχνει και ρίχνει και ποινές στο τέλος. Αυτά λίγο πριν υπογράψει τις ...γνωστές συμβάσεις ανάθεσης δημοσίων έργων.