Τα παζάρια...
Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ πριν ή μετά τη δημοσίευση της διακήρυξης των «8» ενημερώθηκε ο Σημίτης και η κυβέρνηση για το γεγονός, λίγο μας ενδιαφέρει. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε, όμως, τι είπε ο Παπανδρέου με τον Μίλερ στη συνάντηση που λένε ότι έγινε στο αεροδρόμιο.

Γιατί, πίσω από τους περίφημους «λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς», που υποτίθεται ότι κάνει η κυβέρνηση για τη διατήρηση μιας ενιαίας θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται ένα «χοντρό» παζάρι για το Ιράκ, που μόνο σε καλό δε θα βγει.

Οσο για το περίφημο «ρήγμα» στις σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ας μην ανησυχούν τόσο οι διάφοροι αναλυτές και δημοσιολογούντες. Αν είναι να τους ...ενώσει κάτι, θα είναι αυτό που τους ενώνει πάντα: Ο κοινός εχθρός τους, οι λαοί!

ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΙΣ «διεθνείς συνθήκες», είναι η παραμονή του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου στη βάση της Σούδας, δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας...

Να είστε βέβαιοι ότι για κάθε τι που κάνουν οι ΝΑΤΟικοί «εταίροι» μας στην Ελλάδα, υπάρχει και μια «διεθνής συνθήκη» και πάντα θα βρίσκεται μια καλή δικαιολογία. Είναι γνωστό πως έχουν καταντήσει τη χώρα ένα από ...τα καλύτερα περάσματα.

Τώρα, το ότι στο παρελθόν - δηλαδή στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας - αυτή η κατάσταση ήταν αντίθετη ακόμα και με το Σύνταγμα, δεν τους απασχόλησε. Είναι γνωστό ότι μόνο ...στο ασυμβίβαστο οι κυβερνώντες εξαντλούν τη «συνταγματικότητά» τους.

ΕΝΑ ΚΙ ΟΓΔΟΝΤΑ, τελικά, τα διόδια στην Αττική Οδό και βλέπουμε. Κι έχει, βέβαια, τη σημασία του το ύψος του αντιτίμου, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει πως είναι πέρα για πέρα άδικο και δεν έχει καμιά σχέση με το συμφέρον του Ελληνα πολίτη.



Γρηγοριάδης Κώστας