B' ΕΘΝΙΚΗ
Αμφίρροπες συναντήσεις

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Συνοικιακό ντέρμπι στον Ταύρο ανάμεσα σε Φωστήρα και Ατρόμητο

Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003

Sportidea

Πανηλειακός και Απόλλωνας Καλαμαριάς αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι σε Εθνικό Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου, αντίστοιχα
Με αμείωτο το ενδιαφέρον, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Η 18η αγωνιστική έχει δύο ντέρμπι, αλλά και αποστολές που αναμένεται να κρίνουν αρκετές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Κατηγορίας. Πιο σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά των πρωτοπόρων που έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, αλλά και το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Φωστήρα και του Ατρομήτου. Πιο συγκεκριμένα, ο Απόλλωνας της Καλαμαριάς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχασαν βαθμούς στην Καισαριανή, όμως αυτό δεν μπορεί να τους κόψει την πορεία προς την Α' Εθνική. Οι Θεσσαλονικείς ευελπιστούν να μην έχουν άλλες απώλειες και να συνεχίσουν ακάθεκτοι προς την υλοποίηση των στόχων τους. Στην αντίπερα όχθη, οι Βολιώτες αν και εντός έδρας δείχνουν πως μπορούν να παίρνουν τα πολύτιμα τρίποντα, έστω και δύσκολα, έξω από την πόλη τους είναι σχετικά ακίνδυνοι, εκτός φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως, επειδή καίγονται για βαθμούς θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Στον Πύργο, ο τοπικός Πανηλειακός υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα σε ένα παιχνίδι που κάποτε συνηθίζαμε να γράφουμε τα στοιχεία τους για τη «μεγάλη» κατηγορία. Τώρα, οι καιροί έχουν αλλάξει και από τους δύο μόνο οι γηπεδούχοι δείχνουν περισσότερο ικανοί να επιστρέψουν εκεί. Η ομάδα του Πύργου βρίσκεται στην 4η θέση με μόλις 5 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Χαλκηδόνα, μία απόσταση που μπορεί να καλυφθεί, καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμα μεγάλο δρόμο. Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, η ισοπαλία με τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα όμως τώρα χρειάζονται πάλι έστω και ένα βαθμό, προκειμένου να διατηρηθούν στην έκτη θέση του πίνακα.

Ενα σημαντικό παιχνίδι, όμως, διεξάγεται και στον Ταύρο. Εκεί, ο Φωστήρας αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο ίσως στο πλέον αθηναϊκό ντέρμπι. Ο «Φονέας των γιγάντων» δείχνει ιδιαίτερα ικανός για τη νίκη σε μία περίοδο, όπου καταδιώκει τους Πυργιώτες για την κατάληψη της 4ης θέσης του πίνακα. Παράλληλα, η ψυχολογία είναι στα ύψη, καθώς την περασμένη αγωνιστική έκανε επιτυχημένο πέρασμα από την Κασσάνδρα, όπου και κατέκτησε το τρίποντο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Αντίθετα, με το ηθικό αρκετά χαμηλά, ο Ατρόμητος καλείται να κάνει την «έκπληξη» και να πάρει το μοναδικό... θετικό αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός από τη νίκη. Με τον προπονητή τους Αντώνη Μανίκα να αποτελεί παρελθόν και τον Γιώργο Βαζάκα να είναι προ των πυλών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Περιστεριώτες θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεφύγουν από τη μέση της βαθμολογίας.

Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια που ρίχνουν την αυλαία της 18ης αγωνιστικής είναι: Καλαμάτα- Κασσάνδρα, Παναιγιάλειος - Κέρκυρα και Αθηναϊκός - Καβάλα. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15:00.