Βιβλία, αντί όπλων
Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στο Βόλο
Διαγωνισμός με θέμα «Ειρήνη είναι...» και ανταλλαγή πολεμικών παιχνιδιών με βιβλία πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με την ευκαιρία της διασκευής της αριστοφανικής «Ειρήνης» που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Ενα βιβλίο, λοιπόν, περιμένει τα παιδιά που θα καταθέσουν τα «πολεμικά» τους παιχνίδια. Οπλα, τανκς, αεροβόλα και όσα παιχνίδια θυμίζουν πόλεμο, θα σταλούν στην ανακύκλωση, ενώ οι μικροί θεατές της παράστασης «Ειρήνη», που θα τα καταθέτουν στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, θα παίρνουν ως αντάλλαγμα ένα βιβλίο. Τα βιβλία είναι προσφορά των εκδόσεων: Καστανιώτης, «Κέδρος», «Μεταίχμιο» και των βιβλιοπωλείων του Βόλου: «Παιδεία», «Γραφή», «Διάλογος».

Παράλληλα προκηρύσσεται διαγωνισμός έκθεσης για τα παιδιά της Πέμπτης και Εκτης Τάξης του Δημοτικού. Την επιτροπή, που θα επιλέξει τα βραβευόμενα κείμενα, θα ορίσει το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ. Η παιδική παράσταση «Ειρήνη», ανεβαίνει σε διασκευή Ακυ Μητσούλη, σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, σκηνικά - κοστούμια Κλέβες Χρυσικού, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, χορογραφίες Αυγής Προγκίδη. Παίζουν: Δημήτρης Πανταζής, Ελβίρα Ζαμπετάκη, Αντώνης Κουτσελίνης, Μαρία Χαϊντούτη, Ιωάννα Μπιλίρη κ.ά.