Μεγαλώνει το τείχος συμπαράστασης γύρω από το «Ρ»
Τρίτη 7 Μάρτη 2000

Την κατηγορηματική τους αντίθεση με τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, συνεχίζουν να εκφράζουν όλο και πιο πολλοί μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, απλοί δημοκρατικοί πολίτες, αλλά και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της χώρας μας και του εξωτερικού. Κοινή συνισταμένη όλων των αντιδράσεων που φτάνουν στην εφημερίδα είναι η απαίτηση να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον του «Ρ» και να παραιτηθεί ο Ε. Γιαννόπουλος του υπουργικού αξιώματος.

Οι σφοδρές αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι σαθρές και αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις εναντίον του «Ριζοσπάστη», ήταν αναμενόμενες, μια και αυτό που επί της ουσίας επιχειρείται συνολικά από την κυβέρνηση δεν είναι απλά και μόνο το φίμωμα της εφημερίδας, μα το χτύπημα της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου, το χτύπημα θεμελιακών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Μεθοδεύσεις, που, όμως, προσκρούουν στο τείχος συμπαράστασης που υψώθηκε γύρω από το «Ρ», στη λαϊκή κατακραυγή που προκάλεσαν και στη διάθεση όλων να υπερασπίσουν δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους σκληρούς αγώνες. Το μήνυμα αυτό ηχεί κάθε μέρα και πιο δυνατά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.