«Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική»

Ταινία του Κορεάτη Ιμ Κβον Τεκ, που κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών

Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003

Το φιλμ «Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική» είναι μια βιογραφία του διάσημου Κορεάτη ζωγράφου Τζανγκ Σόινγκ Απ. Ο ίδιος δήλωνε ότι «η έμπνευσή μου έρχεται μόνο μέσα από το αλκοόλ και τις γυναίκες».

Ο περιπλανώμενος ζωγράφος παρά τη δόξα που γνώρισε, προτίμησε να απαρνηθεί το αυτοκρατορικό παλάτι, γιατί δεν μπορούσε εκεί να μεθά και να επισκέπτεται οίκους ανοχής, με αποτέλεσμα να μην έχει έμπνευση. Γι' αυτόν η ζωγραφική ήταν συνυφασμένη με το ποτό και τον έρωτα. Ζωγράφιζε με το ίδιο πάθος που έκανε έρωτα και γλεντούσε τη ζωή μ' ένα δικό του τρόπο. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η χαρά της ζωής και η ζωγραφική.

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Κβον Τεκ σκιτσάρει τη ζωή του διάσημου ζωγράφου στο πανί της μεγάλης οθόνης και προσπαθεί να περάσει το δικό του ορισμό για τη ζωή με ανατρεπτική διάθεση. Μας παρακινεί να βρούμε τους δικούς μας κανόνες, χωρίς εξαρτήσεις και δισταγμούς, αλλά με μοναδικό οδηγό το ένστικτό μας να ζωγραφίσουμε τη δικιά μας μοναδική πορεία στη ζωή με έντονα χρώματα.

Η ταινία του 75χρονου Ιμ Κβον Τεκ είναι ένας ύμνος στη ζωή και στη φιληδονία. Σκηνοθετεί άψογα και δίκαια κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών. Είναι η 98η ταινία του και ας ελπίσουμε όχι και η τελευταία.

«IVRE DE FEMMES ET DE PEINTURE»: Ιστορική ταινία κορεατικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Ιμ Κβον Τεκ, με τους: Τσόι Μιν Σικ, Αν Σουνγκ Κι, Γόιου Χο Τζιονγκ.

Σ