Τέχνη και λόγος
Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003

Εργο του Αλ. Φασιανού
Είκοσι έργα σε λάδι με θέμα τη γυναικεία μορφή, παρουσιάζει ο Στάθης Ανδρουτσάκης στην έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά «αισθησιασμός και μυστήριο, λάμψη και τρυφερότητα, λυρισμός και ρωμαλεότητα, τόλμη και λακωνικότητα μας μεταδίδουν οι βηματισμοί, οι μεταθέσεις, οι κινήσεις και οι στάσεις των σωμάτων του, που πολιορκούνται από ένα φως διεισδυτικό και ταυτοχρόνως περιθάλπον». Διάρκεια έκθεσης έως τις 28/2.

Το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, «Νάρκισσοι και Κανίβαλοι» (εκδόσεις «Καστανιώτη») θα παρουσιαστεί στις 17/2 (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Μούσσες» (7ος όροφος), του πολιτιστικού συγκροτήματος «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ανδρέας Μήτσου, Κώστας Καναβούρης. Σε μια προσπάθεια εικαστικής απόδοσης του θέματος του βιβλίου, στην γκαλερί (8 μ.μ.) θα παρουσιαστεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής των: Τ. Καμπάνη, Σ. Κατσιρέα, Μ. Κελαϊδή, Ν. Κόνιαρη, Μ. Κυριαζοπούλου, Γ. Λαναρά, Β. Παπαδαντωνάκη και Γ. Σκαρβέλη. Διάρκεια έκθεσης έως 1/3.

«Εργα σε Χαρτί» τιτλοφορείται η έκθεση έργων του Αλέκου Φασιανού, που παρουσιάζεται (έως 28/2) στο Λονδίνο. Η έκθεση οργανώθηκε από το εκεί παράρτημα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. Παρουσιάζονται οι «Νικητές», τα αυθεντικά έργα που κόσμησαν την τελευταία αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης εκτίθενται πενήντα ακόμη έργα σε χαρτί, χαρτόνι, λάδι και φύλλα μπρούτζου.

«Αφιέρωμα στην Κλάρα» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας - Νατάσας Ζούπα, που φιλοξενείται στο παράρτημα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο. Πρόκειται για πρόσωπα, που προβάλουν ποικίλες ιδέες και συναισθήματα και καλούν το θεατή να ανακαλύψει δικές του ιδέες και συναισθήματα.