ΒΑΜΒΑΚΙ
Προσεχώς ... το ίδιο έργο

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας συνεχίζει το σίριαλ κοροϊδίας και εξαπάτησης των βαμβακοπαραγωγών

Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003

Εμμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στη συνέχιση της ολέθριας πρακτικής της σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών και της δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων κοροϊδίας και εξαπάτησης, προκειμένου να «καμουφλαριστεί» ο καταστροφικός κοινοτικός κανονισμός για το βαμβάκι. Το τελευταίο άλλωστε επιθυμεί και η ΝΔ.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Γεωργίας, Γ. Δρυς και Βαγ. Αργύρης δεν είχαν τίποτα καινούριο να δηλώσουν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί. Ούτε καν για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα από τις 26 του Μάρτη τα εκκοκκιστήρια και για πόσες μέρες. Ο υπουργός Γεωργίας, με ύφος αλαζονικό, απαντούσε σε ό,τι τον βόλευε και δήλωνε και ξαναδήλωνε πως θα γίνουν αυτά που συμφωνήθηκαν προχτές στη συνάντηση με τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ. Οπως είπε χτες ο υπουργός Γεωργίας, μετά το σχετικό θόρυβο που ξεσηκώθηκε: «Θα δώσουμε εντολή στον εκπρόσωπό μας στη διαχειριστική επιτροπή υφαντικών ινών να θέσει το θέμα της επίσπευσης του χρόνου ανοίγματος των εκκοκκιστηρίων και της διεύρυνσης του χρόνου προκειμένου όλες οι ποσότητες οι οποίες έχουν παραχθεί και είναι σύμφωνες με το ΟΣΔΕ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τον κανονισμό, όλες αυτές να παραδοθούν». Παράλληλα, πρόσθεσε πως στην προχτεσινή συνάντηση ειπώθηκε: «Αν η συνεδρίαση της επιτροπής υφαντικών ινών γίνει 19 του μήνα στις 19 του μήνα θα βάλουμε το θέμα αυτό». Επιπλέον ανέφερε: «Δεν προσδιορίζω εγώ τη συνεδρίαση της διαχειριστικής». Και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε στην πρώτη συνεδρίαση να τεθεί το θέμα. Μου είπε ο κ. Κοκκινούλης ότι κατά πληροφορίες του είναι στις 19 του μήνα».

Μετά από ερωτήματα δημοσιογράφων για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, πώς και πότε, ανέλαβε να δώσει διευκρινίσεις ο υφυπουργός Βαγ. Αργύρης: «Πρόταση δική μας είναι πως μετά τη συνεδρίαση που θα γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους στις 17 του μηνός, να ζητήσουμε την επίσπευση της διαχειριστικής επιτροπής. Να συνεδριάσει η διαχειριστική επιτροπή ανάμεσα 18 Φεβρουαρίου και 18 Μαρτίου. Αλλά αυτό είναι θέμα καθαρά της διαχειριστικής επιτροπής».

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Γεωργίας, από την περασμένη Παρασκευή ήταν γνωστό στην πολιτική ηγεσία ότι δε θα γινόταν η διαχειριστική στις 19 του Φλεβάρη, επειδή δεν υπήρχε θέμα προς συζήτηση. Ομως, το ζήτημα είναι πως, και σ' αυτή την περίπτωση, οι βαμβακοπαραγωγοί αντιμετωπίζονται με τη συνήθη κυβερνητική υποκρισία και κοροϊδία, την οποία «ενισχύουν» πάμπολλοι «πρασινογάλαζοι» αγροτοσυνδικαλιστές. Οσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, το χαλί της κυβερνητικής κοροϊδίας έστρωσαν με τα «αιτήματά» τους και τις δηλώσεις τους, προχτές, οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας και της Μαγνησίας, όσο κι αν οι ίδιοι εμφανίστηκαν χτες σαν απατημένες κορασίδες...