Β' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα σε Βόλο - Κέρκυρα
Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003

Sportidea

Στο νησί των Φαιάκων δοκιμάζεται ο Φωστήρας
Στην Κέρκυρα και στο Βόλο μεταφέρεται το ενδιαφέρον της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Β' Εθνική που ολοκληρώνεται σήμερα με το... κυρίως πιάτο των αναμετρήσεων. Εκεί γίνονται οι πιο σημαντικοί αγώνες που έχουν ενδιαφέρον για την κορυφή, καθώς τρεις από τις έξι πρώτες ομάδες αναμετριούνται με στόχο μια βαθμολογική άνοδο.

Στο «νησί των Φαιάκων» λοιπόν, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Φωστήρα. Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου και να διατηρηθούν σε τροχιά ανόδου και παράλληλα, να κλείσουν τα στόματα για την ήττα από τον Παναιγιάλειο την περασμένη Κυριακή. Επίσης, σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα των παικτών αναμένεται να παίξει και η πρόσληψη του Γιώργου Βαζάκα στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά το ...διαζύγιο με τον Νίκο Κουρμπανά. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες της ομάδας του Ταύρου, επιζητούν το τρίποντο, για να εκμεταλλευτούν τις όποιες απώλειες των αντιπάλων τους και να βρεθούν στην τρίτη θέση του πίνακα. Ο Γεωργούλης έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, αυτό της κατάστρωσης πλάνων χωρίς αρκετούς παίκτες καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών από τις κάρτες.

Από την άλλη, στο Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται πανέτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει πολλά για τη δύσκολη συνέχεια, αν και στην έδρα τους παρουσιάζονται, μέχρι στιγμής, ισχυροί. Μοναδικός απών λογικά θα είναι ο Τσιμπανάκος που είναι τιμωρημένος. Αντίθετα, με ηθικό ακμαιότατον θα αγωνιστούν οι Πυργιώτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθούν στη δεύτερη θέση του πίνακα. Σοβαρά προβλήματα δεν υπάρχουν και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ιδιαίτερα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Σαφώς πιο εύκολο είναι το έργο της πρωτοπόρου Χαλκηδόνας που φιλοξενεί την Καλαμάτα. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους που θέλουν να παραμείνουν στο ρετιρέ, ενώ ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι ό,τι καλύτερο για τη «Μαύρη Θύελλα».

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με τις αναμετρήσεις: Εθνικός Αστέρας - Πατραϊκός, Καβάλα - Παναιγιάλειος και Πανσερραϊκός - Αθηναϊκός. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15:00