«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Αγωνιστική υποδοχή των υπουργών Παιδείας

Μετά την Αθήνα και οι φορείς της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη

Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003

Eurokinissi

Σε συσπείρωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική της παιδείας που προωθούν οι βάρβαροι της ΕΕ, καλεί τους φορείς της Θεσσαλονίκης η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, από κοινού με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, οργανώνει σύσκεψη στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με στόχο την προετοιμασία παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στις 7μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην Αθήνα επίσης έχει προγραμματιστεί στις 28 Φλεβάρη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς και την 1 Μάρτη, όπου καλεί η Επιτροπή Αθήνας της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003».

Η κίνηση και όσοι συστρατεύονται στην προσπάθεια αυτή, προειδοποιούν πως όλες οι συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, έχουν στόχο να προωθήσουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, τον εξοστρακισμό χιλιάδων μαθητών από το δημόσιο σχολείο, τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και μείωση των κρατικών δαπανών, την παραπέρα υποβάθμιση και πρόσδεση των ΑΕΙ - ΤΕΙ στις ανάγκες της αγοράς.

Με ανακοίνωσή τους, απευθύνονται σε όλους τους μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παιδείας, εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς των ΕΒΕ, των φοιτητών και σπουδαστών, των μαθητών, και τους καλεί να υποδεχτούν αγωνιστικά τους αρχιτέκτονες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ. Μαζικά και αποφασιστικά να διεκδικήσουν: Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο για όλους τους νέους με ενιαία μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση. Να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων. Κατάργηση κάθε νέου μέτρου κατηγοριοποίησης των σχολείων και των ΑΕΙ - ΤΕΙ, όπως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, των Πανεπιστημίων και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Κατάργηση των αυταρχικών μέτρων, όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι κανονισμοί σχολείων και ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Το κείμενο της πρόσκλησης υπογράφουν: «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι γονείς, εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, Σύλλογοι Φοιτητών Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Δασολογίας, ΤΕΦΑΑ, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ.