«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σάλπισμα αγώνα!

Στις 2 του Μάρτη, ο γιορτασμός του Κιλελέρ. Στις 6 του Απρίλη, η ευρωπαϊκή αγροτική «αντισύνοδος», στη Λάρισα. Στις 12 και 13 του Μάη, το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα. Στις 21-22-23 του Ιούνη κινητοποίηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003

Motion Team

Από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στην έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» στη Θεσσαλονίκη
ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).--

Τέσσερις μεγάλες κινητοποιήσεις - «σταθμοί» στη συνεχή αγωνιστική πορεία των αγροτών κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης - εξήγγειλε η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ), με συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν μέλη της Γραμματείας της - συμμετείχαν οι Β. Μπούτας, Γ. Πατάκης, Μπ. Μπακούλας, Χαρ. Αρχοντής, Σωκ. Γραβαλάς - χτες στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ είναι το εξής:

Καθημερινός ο αγώνας

Οπως υπογραμμίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη και τα μέλη της ΠΑΣΥ, οι συνειδητοποιημένοι και συνεπείς αγωνιστές της αγροτιάς θα δουλέψουν, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, για την επιτυχία των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων- «σταθμών», που εξαγγέλθηκαν. Τονίστηκε, δε, ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται επίμονη δουλιά, συνεχής επαφή και ουσιαστική συζήτηση με τον αγρότη στο καφενείο, στο χωράφι, παντού όπου ζει και εργάζεται.

Επισημάνθηκε, όμως ότι, ταυτόχρονα, συνεχίζεται η καθημερινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και το συντονισμό των αγροτικών αγώνων, σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τ' αγροτικά προβλήματα.