Εβδομάδα Αντιπολεμικού Κινηματογράφου
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003

«Η μπαλάντα ενός στρατιώτη» του Γκριγκόρι Τσουχράι
Ενα ευπρόσδεκτο «λιθαράκι» στο αντιπολεμικό «οικοδόμημα» των λαών όλου του κόσμου βάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με διοργάνωση «Εβδομάδας Αντιπολεμικού Κινηματογράφου» στο «Φιλίπ» (Θάσου 11, πλατεία Αμερικής) από 21-27/2.

Θα προβληθούν 11 ταινίες κορυφαίων δημιουργών, με κοινό χαρακτηριστικό τους την αποκάλυψη του παραλογισμού του πολέμου, των συμφορών και της οδύνης που αυτός επιφέρει στην ανθρωπότητα. Ειδικά για τα παιδιά θα προβληθεί η ταινία του Κάρελ Καχίνα «Σταθμός ο ουρανός» (Σάββατο, Κυριακή, 11 π.μ.).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 21/2: «Χιροσίμα αγάπη μου» του Αλέν Ρενέ, «Η μπαλάντα ενός στρατιώτη» του Γκριγκόρι Τσουχράι, «Ο κλέφτης των ροδακίνων» του Βέλο Ράντερ. 22/2: «Σταθμός ο ουρανός», «Κανάλ» του Αντρέι Βάιντα, «Ουγκέτσου Μονογκατάρι» του Κένζι Μιζογκούτσι, «Η μοίρα ενός ανθρώπου» του Σερκέι Μπονταρτσούκ. 23/2: «Σταθμός ο ουρανός», «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» του Ντίνου Κατσουρίδη, «Καρδιές και πνεύμα» του Πίτερ Ντέιβις, «Η πόλη θα πεθάνει απόψε» του Γιαν Ριμπόφσκι. 24/2: «Ιάκωβος ο ψεύτης» του Φρανκ Μπάιερ, «El Bola» του Αχέρο Μάνιας, «Χιροσίμα αγάπη μου». 25/2: «Ο κλέφτης των ροδακίνων», «Η μπαλάντα ενός στρατιώτη», «Η μοίρα ενός ανθρώπου». 26/2: «Σταθμός ο ουρανός», «Ουγκέτσου Μονογκατάρι», «Ιάκωβος ο ψεύτης». 27/2: «Η πόλη θα πεθάνει απόψε», «Καρδιές και πνεύμα», «Κανάλ». Ολες οι προβολές αρχίζουν στις 6.30 μ.μ.