Συνέχεια στάσεων στο ΚΘΒΕ
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003

Χωρίς παραστάσεις θα μείνει και αυτή τη βδομάδα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι ηθοποιοί, εξαιτίας της μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους, στην υπό διαπραγμάτευση νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το ΣΕΗ με νέο εξώδικο που έστειλε στο ΚΘΒΕ αναφέρει ότι οι νέες στάσεις οφείλονται στην άρνηση διαλόγου από μέρους της διοίκησης του ΚΘΒΕ, παρότι πέρασαν έξι μήνες από την κοινοποίηση των αιτημάτων των ηθοποιών.

«Επειδή οι μεθοδεύσεις σας οδηγούν ευθέως στον εκβαρβαρισμό του πολιτισμού της εργασίας, επειδή οι παράλογες απαιτήσεις και τα ανυπόστατα επιχειρήματα της καλλιτεχνικής σας διεύθυνσης και η αποδοχή αυτών εκ μέρους του διοικητικού σας συμβουλίου απαλλοτριώνουν τους πολιτιστικούς στόχους και προετοιμάζουν την τιμαριοποίηση του ΚΘΒΕ, γι' αυτό εξαγγέλλουμε νέες στάσεις εργασίας», αναφέρεται στο εξώδικο.

Οι στάσεις εργασίες στις δοκιμές και παραστάσεις έχουν ως εξής: Αύριο 10 π.μ.-1 μ.μ. και 9 μ.μ.-10.30 μ.μ., την Παρασκευή 10 π.μ.-12.30 μ.μ. και 9 μ.μ.-10.30 μ.μ., το Σάββατο 6.30 μ.μ.-10.30 μ.μ. και την Κυριακή 11 π.μ.-12.30 μ.μ. και 4 μ.μ.-8 μ.μ.