Ηθοποιών αντιπολεμική «πορεία»
Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003

Associated Press

Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, σε αντιπολεμική διαδήλωση, που έγινε τον περασμένο Γενάρη
Σε... εικονική αντιπολεμική «πορεία» στο Λευκό Οίκο καλούν γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως οι Μάρτιν Σιν, Αντζέλικα Χιούστον, Μάικ Φαρέλ, που μετέχουν στο αντιπολεμικό κίνημα «Ενωμένοι Ηθοποιοί Νικούν Χωρίς Πόλεμο». Συγκεκριμένα, απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να «βομβαρδίσουν» το Λευκό Οίκο και τα γραφεία των μελών του Κογκρέσου με τηλεφωνήματα, φαξ και e-mails στις 26/2, απαιτώντας συνέχιση των επιθεωρήσεων στο Ιράκ και εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Σε τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα, ο Σιν, ο οποίος υποδύεται έναν Αμερικανό πρόεδρο στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δυτική Πτέρυγα», απευθύνει έκκληση «για πορεία εικονικής πραγματικότητας στην Ουάσιγκτον». Ο ηθοποιός εκτιμά ότι και μόνο τα μηνύματα των συμμετεχόντων στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του Σαββάτου, αρκούν για να «πνιγεί» η Ουάσιγκτον σε μια «θάλασσα» αντιπολεμικών μηνυμάτων. Ο Σιν καλεί τον κόσμο να αποστείλει το μήνυμα διαμαρτυρίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.moveon.org.

Στην αντιπολεμική κίνηση μετέχει μεγάλος αριθμός Αμερικανών ηθοποιών και καλλιτεχνών όπως οι Σούζαν Σάραντον, Κιμ Μπάσιντζερ, Ματ Ντέιμον κ.ά, οι οποίοι, ήδη, έστειλαν ψήφισμα στον Μπους, το οποίο εναντιώνεται στον πόλεμο κατά του Ιράκ.