Ζωή χωρίς φραγμούς
Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003

Η Σούζαν Σάραντον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Χωρίς φραγμούς»
Ταινίες για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις επαγγελματικές φιλοδοξίες και τη σχέση τέχνης και ζωής ξεχωρίζουν σήμερα το βράδυ.

«Χωρίς φραγμούς», σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λάπιν. Η Σάρλοτ είναι μια συνεσταλμένη νοικοκυρά, που πλήττει από τη μονότονη ζωή της, βλέποντας παντού αδιέξοδα. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν ριζικά, όταν συλλαμβάνεται ως όμηρος, κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα... Πρόκειται για μια αξιοπρόσεχτη κινηματογραφική διασκευή μιας νουβέλας της Αν Τάιλερ, ενώ είναι εξαιρετική η ερμηνεία της Σούζαν Σάραντον στο ρόλο της νοικοκυράς. Στο πλάι της, ο Στίβεν Ντoρφ που την απάγει, με συνέπεια οι υπαρξιακοί της προβληματισμοί να βρουν διέξοδο στην περιπέτεια και τον απρόβλεπτο παράγοντα. Πρωταγωνιστούν: Σούζαν Σάραντον, Στίβεν Ντορφ, Ελίζαμπεθ Μος, Τζέι Ο. Σάντερς (STAR, 21.00).

«Κινέζικα πορτρέτα», σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ντιγκοζόν. Το ψέμα το ζούμε κάθε μέρα. Μήπως είναι αυτό που κρατά τις σχέσεις μας ζωντανές; Δύο χρόνια από την ερωτική και επαγγελματική ζωή εννέα φίλων. Ψέματα και πάλι ψέματα, είναι ό,τι ενώνει αυτή τη μοντέρνα και επιφανειακή παρέα. Η Aντα είναι μια νεαρή πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια. Δουλεύει μαζί με τη Λιζ, για μία ταινία. Εκεί η Λιζ γνωρίζει τον παραγωγό Αλφόνσε, που είναι 20 χρόνια μεγαλύτερός της. Εκείνος είναι δυσαρεστημένος με τη σχέση του, έτσι ξεκινά μεταξύ τους ένας κρυφός δεσμός. Η Aντα έχει τα δικά της προβλήματα. Εχει δανειστεί για να αγοράσει διαμέρισμα μαζί με τον Πολ. Ο Γκουίντο είναι συγγραφέας, συνέταιρος του Πολ. Πάσχει από έλλειψη έμπνευσης από τότε που τον ταπείνωσε η Στεφανί. Η Eμα είναι μια αυθόρμητη καταναλώτρια, παρόλο που η τσέπη της δεν το αντέχει. Κι ακόμη η Νίνα, ο Ιβ, ο Σεν Λουπ... αρκετοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε περίεργες και μπερδεμένες σχέσεις. Πρωταγωνιστούν: Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρομάν Μπορινζέ, Eλσα Ζιλμπερστάιν, Μαρί Τρεντινιάν, Ζαν - Κλοντ Μπριαλί (ΕΤ-3, 22.00).