ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέο ραντεβού στην Τούμπα
Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003

Sportidea

Γεωργιάδης και Βενετίδης θα κοντραριστούν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και με νωπές τις μνήμες από τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι αυτό, οι δύο ομάδες δίνουν ξανά ραντεβού σήμερα στις 19:00 στην Τούμπα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποφασίσει πως η 20ή αγωνιστική ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι δύο αναμετρήσεις για το θεσμό αυτό είναι κάτι ξεχωριστό.

Οι πρωταθλητές τελείωσαν χτες το πρωί την προετοιμασία τους για το σημερινό παιχνίδι και ήδη βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα με πολλές αλλαγές στην 18άδα. Οι λόγοι είναι ήδη γνωστοί, καθώς το... μενού περιλαμβάνει τιμωρίες (Καρεμπέ) και τραυματισμούς (Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Χούτος). Ετσι, με ανανεωμένη αποστολή, ο Ολεγκ Προτάσοφ θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκριση. Τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι Αντζας, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο (που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί έστω και λίγο στο παιχνίδι πρωταθλήματος), Μαυρογενίδης και Οφορίκουε. Σε ό,τι αφορά τον Καρεμπέ, κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά του στο ματς της Κυριακής και όπως δείχνουν τα πράγματα θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο. Παράλληλα, αύριο θα απολογηθεί και στον αθλητικό δικαστή.

Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» επικρατεί προβληματισμός για τα γκολ που δέχτηκε η άμυνα και εκεί κινήθηκε και ο τεχνικός του, Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Μακεδόνας ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν τη νίκη, ένα είδος «εκδίκησης» για την ήττα στο πρωτάθλημα. Ετσι, με αυτό τον τρόπο, και με τη βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει την Τούμπα, ελπίζει στην ψυχολογική στήριξη της ομάδας μπροστά στο δύσκολο έργο που έχουν. Επίσης, ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με πάθος και αποφασιστικότητα, προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο ματς της Τούμπας, στο οποίο επανέρχεται ο Κόφι Αμπονσά, που εξέτισε την ποινή του. Το μόνο πρόβλημα που έχει ο Αναστασιάδης είναι ο Γιώτης Εγκωμίτης, που είναι μεν έτοιμος, καθώς έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να προστατευτεί ενόψει της κούρσας του πρωταθλήματος.