Τα... υπνωτικά
Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ, πώς θα μας το εξηγήσει αυτό ο Κώστας Λαλιώτης; Το ΠΑΣΟΚ να μας παρουσιάζεται ως διαδηλωτής στις αντιπολεμικές πορείες που διοργανώθηκαν σε όλο τον πλανήτη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δέχεται τηλεφωνικά συγχαρητήρια από τον Τζορτζ Μπους για τους χειρισμούς στην ΕΕ ως «Ελληνική Προεδρία»!

Δεν μπορεί, ένας από τους δυο μάς δουλεύει με άθλιους πολιτικαντισμούς κι έχουμε δυο εκδοχές: 'Η πρόκειται για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ή πρόκειται για το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Απορίας άξιο είναι, πάντως, που ακόμα κι αυτά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ανέχονται τέτοιου είδους κοροϊδία, η οποία, τελευταίως, έχει ξεπεράσει ακόμα και την κοινή λογική. Τι είδους εκσυγχρονιστικός υπνωτισμός είναι αυτός;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ είναι εξίσου εντυπωσιακή: Κατηγορεί όσους αντιτίθενται σε μια άμεση επίθεση στο Ιράκ, ότι αντιλαμβάνονται τους επιθεωρητές ως ντετέκτιβ, απαιτώντας να ανακαλύψουν τα περίφημα «όπλα μαζικής καταστροφής»!

Αντιθέτως - όπως προφανώς πιστεύει - θα έπρεπε να αρκεστεί η διεθνής κοινότητα στο λόγο του, και τις αεροφωτογραφίες που παρουσίασε πρόσφατα ο Κολιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Εν ολίγοις από τους ντετέκτιβ να προτιμήσουμε τους κατασκευαστές σεναρίων επιστημονικής φαντασίας της ΣΙΑ και των άλλων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να οδηγηθούμε σε έναν προαποφασισμένο πόλεμο, που φυσικά καμιά σχέση δεν έχει με τον όποιον οπλισμό διαθέτει το Ιράκ!


Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ πρόταση του Σαντάμ Χουσεΐν για τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» με τον Μπους, τι να πει πια κάνεις; Μήπως, προσέλαβε τους επικοινωνιολογους που είχε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές;

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ αποφυγή της «ουράς» στις εφορίες, μετά το ίντερνετ, σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ως γνωστόν το πολυαγαπημένο μας και λίαν εκσγυχρονιστικο κράτος όταν πρόκειται να πληρώσουμε, μας παρέχει κάθε ευκολία!

Δυστυχώς δεν παρατηρούμε την ιδία σπουδή στα νοσοκομεία, στο ΙΚΑ και σε πολλές άλλες συναφείς υπηρεσίες.