Μαζική ανταπόκριση φοιτητών σπουδαστών

36 φοιτητικοί, 9 σπουδαστικοί σύλλογοι απ΄ όλη την Ελλάδα, καθώς και συνδικαλιστές από το εξωτερικό στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003

Φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα συντονίζουν τα βήματά τους, ενώνουν τις φωνές τους με τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και διεκδικούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Παλεύουν για δουλιά για όλους με δικαιώματα κι αντιδρούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Στους 36 φτάνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που μαζί με άλλους 9 σπουδαστικούς συλλόγους ΤΕΙ, δηλώνουν ότι θα δώσουν αγωνιστικό «παρών» το Σάββατο 1 Μάρτη στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Μαζί τους θα βρεθούν και συνδικαλιστές φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και ενώσεων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Νορβηγία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, καθώς και από την Αθήνα εκπρόσωποι της «Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών» και της «Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών».

«Παλεύουμε για μόρφωση, δουλιά - ΟΧΙ στον πόλεμο και τα πυρηνικά» είναι ένα από τα συνθήματα που δίνουν την κατεύθυνση του πλαισίου αγώνα τους, που αντιτάσσεται στο σύνολο των αντιδραστικών αλλαγών που εκπορεύονται από την ΕΕ, και στην ανώτατη εκπαίδευση συνοψίζονται σ' αυτό που ονομάζεται «διαδικασία της Μπολόνια».