Την Κυριακή στο Κιλελέρ!

Αγωνιστικός ο φετινός γιορτασμός της επετείου του ξεσηκωμού και της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων

Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003

Αγωνιστικός θα είναι ο φετινός γιορτασμός της 93ης επετείου του Κιλελέρ, που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, οι οποίες ανήκουν στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η εκδήλωση μνήμης και τιμής θα γίνει την Κυριακή, 2 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων (Μνημείο Κιλελέρ). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, χαιρετισμό του δημάρχου Κιλελέρ και ομιλία εκπροσώπου της ΠΑΣΥ.

Ο γιορτασμός του Κιλελέρ έρχεται σαν συνέχεια των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Μια πολιτική η οποία, εφαρμοζόμενη, με πρόγραμμα και σχεδιασμό, από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, οδηγεί χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά στη χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα κι ερημώνει την ελληνική ύπαιθρο. Στόχος αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών, οι οποίοι και θα εξελιχθούν σε «τσιφλικάδες νέου τύπου».

Τιμή, λοιπόν, στο Κιλελέρ σήμερα σημαίνει πάλη των αγροτών για: