ΧΑΝΙΑ
Συναγερμός για την επιτυχία της μηχανοκίνητης πορείας

Πραγματοποιείται την Κυριακή 2 του Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003

Αντιπολεμικός συναγερμός επικρατεί στα Χανιά, για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της μηχανοκίνητης πορείας, την Κυριακή 2 του Μάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Την κινητοποίηση, ως γνωστόν, αποφάσισαν δεκάδες μαζικοί, συνδικαλιστικοί και νεολαιίστικοι φορείς που είναι ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ και στη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας από τους Αμερικανούς γι' αυτό το σκοπό.

Από χτες το πρωί, μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και μαζικών φορέων πραγματοποιούν εξορμήσεις στις συνοικίες και στην πόλη των Χανίων, ενημερώνοντας τον κόσμο για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις που θα έχει όχι μόνο για το λαό του Ιράκ αλλά και για όλους τους λαούς του κόσμου.

Οι φορείς καλούν τον χανιώτικο λαό, και ιδιαίτερα τη νεολαία του, να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει, κάνοντας ξεκάθαρη την αντίθεσή του στον πόλεμο. Για να καταδικάσει, επίσης, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δε λέει να σεβαστεί τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού, των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα. Αντίθετα, με τις αποφάσεις της, βάζει πλάτη στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Αμερικανών και Αγγλων ιμπεριαλιστών.

Ακόμα καλούν το λαό να διαδηλώσει ενάντια στη μετατροπή της Κρήτης, και ειδικά των Χανίων, σε ορμητήριο των Αμερικανών για το αιματοκύλισμα του λαού του Ιράκ και των λαών του κόσμου, με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και της ευρύτερης περιοχής, χρησιμοποιώντας τη βάση της Σούδας.

Στο «Ριζοσπάστη» μίλησε η Κατερίνα Λεδάκη, μέλος της τοπικής Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία τόνισε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πόλεμο που έχει προαποφασιστεί. Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, γιατί οι συνέπειες θα είναι τραγικές, όχι μόνο για το λαό του Ιράκ, που ήδη υποφέρει, αλλά και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Καθήκον, λοιπόν, για κάθε εργαζόμενο και νέο, μπαίνει η συμμετοχή και συμβολή στη γιγάντωση των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, γιατί αυτός ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει μόνο με τη λαϊκή πάλη, την πάλη των λαών».

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στο κλίμα που επικρατεί σχετικά με το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, η Κατερίνα Λεδάκη συμπλήρωσε: «Τις μέρες αυτές έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και από τις συζητήσεις μας με τους εργαζόμενους αυτό που τονίζεται είναι η ανάγκη η εργατική τάξη να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Εμείς καλούμε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετάσχουν μαζικά στη μηχανοκίνητη πορεία, συμβάλλοντας όλοι στο να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα μας».