ΛΑΡΚΟ
Αρχίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις
Σάββατο 1 Μάρτη 2003

Αγωνιστικές αποφάσεις σε μια από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, πήρε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον άδικο χαμό του συναδέλφου τους, οι μεταλλεργάτες έδωσαν μαζικό «παρών» στη συνέλευση, χαράσσοντας πρόγραμμα δράσης και διεκδίκησης για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της εργασίας των εργαζομένων.

Η γενική συνέλευση μετά τη συζήτηση που έγινε υιοθέτησε τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου (μονοετής σύμβαση, αύξηση μισθών και ημερομισθίων 5% από 1/1/03, αύξηση ανθυγιεινού και νυχτερινού επιδόματος και κάλυψη των οργανικών κενών με προσλήψεις κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που συνεχιστεί η αδιάλλαχτη στάση της εταιρίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκαν: 4ωρες στάσεις ανά βάρδια, το Σάββατο 8, την Τετάρτη 12 και την Τρίτη 18 Μάρτη, ενώ για την Παρασκευή 21 Μάρτη αποφασίστηκε 24ωρη απεργία. Στις 27 του μήνα, θα γίνει νέα γενική συνέλευση, όπου θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση - ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο και την αντανάκλαση των αποτελεσμάτων της στους εργαζόμενους και στην επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ, επισήμανε, στην παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου». Αποτελέσματα, που έχουν ως συνέπεια να την πληρώνουν - ακόμα και με τη ζωή τους - οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων. Δυστυχώς, τόνισε, υπάρχουν και συνδικαλιστικές ηγεσίες, που βάζουν «πλάτη» να περάσει αυτή η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και ενότητα, για ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της.