Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στον Ταύρο
Κυριακή 9 Μάρτη 2003

Sportidea

Τη νίκη θέλουν οι παίκτες του Φωστήρα για να μπορέσουν να βρεθούν στη δεύτερη θέση
Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην αναμέτρηση του Ταύρου, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με την 22η αγωνιστική. Εκεί συγκρούονται ο Φωστήρας και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, που διεκδικούν μία θέση από αυτές που οδηγούν στα «μεγάλα» σαλόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αθηναίοι δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί στην έδρα τους και αυτό αναμένεται να το εκμεταλλευτούν προκειμένου να είναι οι νικητές στο σημερινό παιχνίδι εδραιώνοντας μία θέση ψηλότερα στη βαθμολογία και από την 4η που βρίσκονται τώρα, να βρεθούν ακόμα και στη 2η. Στην αντίπερα όχθη, οι Θεσσαλονικείς θέλουν όσο τίποτα άλλο την επικράτηση, έτσι ώστε να διατηρηθούν πίσω από τη Χαλκηδόνα και, παράλληλα, να ανεβάσουν την ψυχολογία τους ενόψει της κορύφωσης της σεζόν.

Από την άλλη, οι έτεροι πρωτοπόροι έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο από τους παραπάνω. Αναλυτικότερα, η Χαλκηδόνα, που προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος με 44 βαθμούς, υποδέχεται στη Νίκαια τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι έχουν ως μόνο στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και να έχουν τον πρώτο λόγο στην ανάδειξή τους ως πρωταθλητών. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» και για το λόγο αυτό βρίσκεται στη 13η θέση του πίνακα και προσπαθεί να αποφύγει έστω και την τελευταία στιγμή τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σε ό,τι αφορά στον Πανηλειακό, που εξακολουθεί να απειλεί τους υπόλοιπους διώκτες της Χαλκηδόνας για την κατάκτηση μίας προνομιούχου θέσης η οποία δίνει το εισιτήριο για την Α΄ Εθνική, φιλοξενεί τον Παναιγιάλειο, στο πελοποννησιακό ντέρμπι. Οι Πυργιώτες θα προσπαθήσουν να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα, ενώ κύριος στόχος είναι να «καθαρίσουν» γρήγορα το παιχνίδι έτσι ώστε να φύγει το άγχος. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να έχουν το μυαλό τους στις άλλες αναμετρήσεις των πρωτοπόρων για να δουν αν μπορούν να πανηγυρίζουν που θα ξαναβρεθούν στη 2η θέση καθώς η διαφορά τους με τους Θεσσαλονικείς είναι μόλις τρεις βαθμοί. Στο στρατόπεδο των Αιγιωτών το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο καθώς προσπαθούν να ξεκολλήσουν από τη 15η θέση αλλά οι 21 βαθμοί που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετοί για να τους δώσουν μία σιγουριά για τη συνέχεια.

Στα άλλα παιχνίδια, η Κέρκυρα, που είναι στην 5η θέση, υποδέχεται την ουραγό Καβάλα, η οποία πλέον κάνει τα πλάνα της για τη Γ΄ Εθνική, ενώ ο Ατρόμητος, που εξακολουθεί να παλεύει για κάτι καλύτερο στην κατηγορία, αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό. Τέλος, στην Καλαμάτα, η ομώνυμη ομάδα «κοντράρεται» με τον Απόλλωνα Αθηνών (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.