Θέμα ... επικοινωνίας
Παρασκευή 14 Μάρτη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

«Αποφασίζουμε: Τροποποιούμε την υπ' αριθμό (ακολουθεί κάποιος αριθμός) απόφαση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού του έργου επικοινωνιακής πολιτικής όσον αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση...».

Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και όπως θα κατάλαβε ο αναγνώστης η κυβέρνηση θα προσλάβει ...επικοινωνιολόγους για να διαφημίσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται, φυσικά, για κινήσεις πανικού, γιατί κανείς σώφρων δεν πιστεύει ότι η αποστροφή των λαϊκών στρωμάτων προς την κυβερνητική πολιτική θα μπορεί να μεταστραφεί με τη βοήθεια ...επικοινωνιολόγων.

Υπάρχει, βέβαια, και το ερώτημα, τι θα διαφημίσουν οι επικοινωνιολόγοι; Οτι η κυβέρνηση μείωσε τον ανώτερο συντελεστή φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων από 45 σε 40%; (Για ένα εισόδημα 30 εκατ. δραχμών, η μείωση αυτή ισοδυναμεί με μείωση φόρου 1,5 εκατ. δρχ.). `Η ότι οι μεταβιβάσεις επιχειρήσεων φορολογούνται με συντελεστή 0,6%, ενώ ένας φουκαράς, αν αποκτήσει από κληρονομιά ένα διαμέρισμα, θα πληρώσει φόρο 20-25% της αξίας του διαμερίσματος;