Σ' εξωτικά νησιά...
Σάββατο 15 Μάρτη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΙΣ ΑΖΟΡΕΣ θα βρεθούν, λοιπόν, οι Μπους, Μπλερ και Αθνάρ, για να κανονίσουν (τις τελευταίες, όπως λέγεται και γράφεται) λεπτομέρειες του πολέμου στο Ιράκ και της διπλωματικής του προκάλυψης. Οντως ...«κατηραμένη νήσος»!

Μην έχετε, μάλιστα, καμία αμφιβολία ότι αυτού του είδους τα μυαλά και αυτού του είδους οι επιδιώξεις δεν αλλάζουν ούτε με τις «πολιτικές ενοποιήσεις» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ούτε με κοινές εξωτερικές πολιτικές και στάσεις, όπως μας λένε διάφοροι.

Μόνο με την κινητοποίηση του κόσμου αλλάζουν (και) αυτές οι καταστάσεις και τα συλλαλητήρια όπως το σημερινό και τις κινητοποιήσεις όπως οι χτεσινές και οι αυριανές.

Οσο για τους «δικούς μας» κυβερνώντες, εμμένουν στις «προειδοποιήσεις προς τον Σαντάμ», που έλεγε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου, στις συμφωνίες για τον Eυρωστρατό που υπέγραψε και, βέβαια, στην παροχή κάθε διευκόλυνσης στους Αμερικανούς.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ χτες από την Εθνική Τράπεζα και, βέβαια, ανάλογες κινήσεις αναμένονται τη βδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα. Οι αποταμιεύσεις του κόσμου πάνε για μια ακόμα φορά περίπατο. Οσο για το ...«φθηνό χρήμα» των δανείων, είναι λίγο δύσκολο να το απολαύσει ένας λαός που δεν ξέρει τι χρωστάει πια...

Πάλι καλά, δηλαδή, που μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται η υποθήκευση ...φυσικών προσώπων, αλλιώς πολύ εύκολα θα καταλήγαμε μια χώρα ...υπό πλειστηριασμό με κατοίκους που θα αποτελούσαν μέρος «τραπεζικών απαιτήσεων» και θα έβλεπαν τον εαυτό τους σε ...ισολογισμούς.

ΤΟ ΕΘΕΣΕ ομολογουμένως με ...σαφήνεια χτες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο γιος του Κυριάκος, λέει, είναι «δικαιωματικά» υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β` Αθήνας λόγω του ονόματός του! Δεν μπορείτε να πείτε! Σημαντικό πράγμα η κληρονομικότητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, ποιος από το κόμμα του να φέρει αντίρρηση, μια και οι ...γιοι - πολιτευτές είναι πάγια πρακτική!