Πλούσιες εκδηλώσεις της ΠΚΣ
Τρίτη 18 Μάρτη 2003

Μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, που πραγματοποιούνται στις 9 Απρίλη, η Πανσπουδαστική ΚΣ πραγματοποιεί μια σειρά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις σχολές. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα τέτοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται:

- Στα Παιδαγωγικά Τμήματα, που εδρεύουν στο Χημείο (Σόλωνος), προβάλλονται στις 12 το μεσημέρι οι αντιπολεμικές ταινίες: «Full metal jacket» και «Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του». Αύριο, την ίδια ώρα, θα γίνει συζήτηση για τον πόλεμο με τον Γ. Ποντικό, που ήταν απεσταλμένος στο Ιράκ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει συναυλία.

- Στο Φυσικό Αθήνας, στις 11 το πρωί, συζήτηση για τον Αϊνστάιν, με τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γ. Τριμπέρη και εκπρόσωπο της ΠΚΣ.

- Συζήτηση με θέμα «Αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία με φόντο τον πόλεμο στο Ιράκ» διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ σήμερα, στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα 3 του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πόλεμος στο Ιράκ» διοργανώνει το ΝΣ Αρτας της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ., στο χώρο των ΤΕΙ Πρέβεζας. Ομιλητής θα είναι ο Κ. Κοκκινίδης, μέλος του Γρ. Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ.

- Στο Οικονομικό Νομικής, στη 1 το μεσημέρι, με θέμα «Κρίσεις, πόλεμος και οικονομικές συνέπειες», όπου θα μιλήσουν οι: Γ. Βαρουφάκης, καθηγητής Μικροοικονομίας και Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του Οικονομικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Τμήμα Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη 1 το μεσημέρι, για το νόμο των λογιστών θα μιλήσει ο κ. Γκίκας, πρώην πρόεδρος του Τμήματος και ο Ν. Καραθανασόπουλος, οικονομολόγος.

- Στο Πολιτικό Νομικής, στις 5 το απόγευμα, με θέμα «Πόλεμος και διπλωματία».

- Στη Νοσηλευτική Α` της ΣΕΥΠ, του ΤΕΙ Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι, στο κτίριο «Σαρακάκη», με θέμα «Οι ασκήσεις πράξης και οι αναδιαρθρώσεις στον τομέα της Υγείας».

- Συναυλία - μουσική διαμαρτυρία εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του ιρακινού λαού διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ στη 1 μ.μ. σε χώρο της ΦΜΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.