ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στην τηλεβαρβαρότητα

Στις 5 μ.μ. οι γυναίκες της Ομοσπονδίας συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθως θα επιδώσουν στον υπουργό Τύπου ψήφισμα με τα αιτήματά τους

Τετάρτη 19 Μάρτη 2003

Μια ακόμα πρωτοβουλία, στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας της με τίτλο «Αντίσταση στην τηλεβαρβαρότητα», παίρνει αύριο η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Συγκεντρώνει τις δυνάμεις της το απόγευμα, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος κι ακολούθως θα πορευτεί προς το υπουργείο Τύπου, όπου θα επιδώσει στον υπουργό Χρ. Πρωτόπαππα ψήφισμα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Η ΟΓΕ καλεί, όχι μόνο τα μέλη της, αλλά κυρίως τις υπόλοιπες γυναίκες που αγανακτούν με την κατάσταση που επικρατεί στο τηλεοπτικό πεδίο, να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωσή της. «Ξέρουμε καλά ότι αυτή η συγκεκριμένη τηλεόραση, μέσα απ' όλες τις ζώνες και τα τηλεοπτικά προϊόντα, στοχεύει μεθοδευμένα στο πιο πολυπληθές και το πιο δόκιμο τηλεοπτικό κοινό, τις γυναίκες. Οι γυναίκες με όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της κυρίαρχης τάξης πρέπει να κρατηθούν σε απόσταση ασφαλείας από τη συνειδητοποίηση της θέσης τους, από την κοινωνική και πολιτική δράση και τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές εκρήξεις, που, έτσι κι αλλιώς, καταγράφονται ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση», σημειώνει ενδεικτικά η Ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων, οι γυναίκες της ΟΓΕ θα απαιτήσουν από τον υπουργό Τύπου αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση, με ισότιμη προβολή των απόψεων όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενώ θα διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από θεσμούς, νόμους και όργανα, που θα βάλουν τροχοπέδη στην ιδιωτική τηλεοπτική ασυδοσία.