ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός
Τετάρτη 19 Μάρτη 2003

Motion Team

Το κύμα αντιδράσεων την πρώτη μέρα του πολέμου θα απλωθεί σε κάθε χώρο δουλιάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, παντού στη Μακεδονία και τη Θράκη.

-- Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό την ημέρα έναρξης του πολέμου, και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, η ΕΔΥΕΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ. Εργατικά σωματεία έχουν ήδη πάρει απόφαση για απεργία την ημέρα κήρυξης του πολέμου: Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Καπνεργατών Παγκαπνεργατικό, Συνδικάτο Δέρματος, Σωματείο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τεχνικών Ανελκυστήρων, Ενωση Βαφέων.

-- Στις Σέρρες σε συγκέντρωση τις 10 το πρωί στην πλατεία ελευθερίας καλούν η Επιτροπή Ειρήνης, το ΠΑΜΕ, η Ενωση Μουσικών και άλλοι φορείς.

-- Στην Αλεξανδρούπολη στις 10.30 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

-- Στο Κιλκίς το σωματείο δημοτικών υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης.

-- Στην Κοζάνη σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία καλεί το Κέντρο Αντιπολεμικής Δράσης. Στο μεταξύ απόφαση για απεργία έχει πάρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης.

-- Στην Κατερίνη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε συγκέντρωση στις 7μμ στο σιντριβάνι.