ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑμΕΑ
Η κυβέρνηση χρυσώνει την... ιδιωτικοποίηση!

Την ώρα που στη Βουλή συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη οι μαθητές ήταν στο δρόμο

Τετάρτη 19 Μάρτη 2003

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Γαλάτσι
Την κυβερνητική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Σχολών Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κατήγγειλε χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής Ερώτησής της που συζητήθηκε, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας επιχειρήθηκε να «χρυσωθεί το χάπι» με ευχολόγια για καλύτερη λειτουργία των σχολών.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα, ο οποίος δήλωσε ότι «οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ατόμων με Αναπηρία θα λειτουργήσουν υπό την εποπτεία ΑΕ Κέντρων Κατάρτισης», όπου «ο μοναδικός μέτοχος είναι ο ΟΑΕΔ και βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων», προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα βήμα καλύτερης λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολών», αφού «πρόκειται να προσληφθεί πρόσθετο επιστημονικό προσωπικό και να βελτιωθούν οι υποδομές».

«Το πέρασμα σε Ανώνυμες Εταιρίες θα σας φέρει αντιμέτωπους με ...ΑΕ Μεγάλων Τύψεων», σχολίασε απαντώντας η Λιάνα Κανέλλη, παρουσιάζοντας «υπόμνημα με υπογραφές όλων των καθηγητών, των μαθητών και των γονιών» που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση.

Μαζί σπουδαστές, γονείς και καθηγητές

Με δυναμική κινητοποίηση απάντησαν χτες στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της μοναδικής στην Ελλάδα Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι οι σπουδαστές της σχολής μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους.

Μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Καταρτιζόμενων -Γονέων και Κηδεμόνων - Εργαζομένων της Σχολής κατέλαβαν την οδό Γαλατσίου, έξω από την είσοδο της Σχολής, υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της και διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στην Παιδεία και τη δουλιά.

«Οχι στη συρρίκνωση και διάλυση της Σχολής ΑμΕΑ» έγραφε το πανό των σπουδαστών, ενώ τα συνθήματά τους ήταν: «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται», «Θέλουμε δαπάνες κοινωνικές και όχι υποσχέσεις δημαγωγικές».

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των σπουδαστών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων μετέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΣ του Χρήστος Γεωργακόπουλος.