ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι μαθητές βροντοφωνάζουν: «Οχι στον πόλεμο»
Παρασκευή 21 Μάρτη 2003

Τη μεγαλειώδη συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι με την έναρξη του πολέμου έκλεισαν τα σχολεία και πλημμύρισαν το Σύνταγμα και τους δρόμους της Αθήνας, χαιρετίζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), με ανακοίνωσή του.

«Η φωνή των μαθητών, η φωνή μας έφτασε πολύ μακριά, μέσα και έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, μέσα και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ, στο γραφείο του δολοφόνου Μπους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Σήμερα για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως εμείς οι μαθητές έχουμε όνειρα και ιδανικά. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βόμβες και πολέμους, χωρίς πείνα και φτώχεια. Τα συνθήματά μας ακούστηκαν παντού. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση ξέρει πως δεν την πιστεύουμε, όταν λέει πως η χώρα μας δε συμμετέχει στον πόλεμο. Ξέρουμε καλά πως τα αεροπλάνα, που σπέρνουν το θάνατο, ξεκινάνε από τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, ξέρουμε πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται ήδη στον Περσικό. Η ελληνική κυβέρνηση άκουσε την οργή μας, την κατάλαβε από την ένταση της φωνής μας, από το πλήθος της διαδήλωσής μας.

Σήμερα φωνάξαμε πιο δυνατά "Φονιάδες των Λαών, Αμερικάνοι". Η φωνή μας συναντήθηκε με τη φωνή των φοιτητών, των εργαζόμενων της Αθήνας, αλλά και όλων των μαθητών που διαδήλωσαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα», τονίζει το ΣΑΣΑ και καλεί τους μαθητές να δώσουν το «παρών» σήμερα και αύριο με διαμαρτυρίες, συναυλίες και να μετατρέψουν τις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε συγκεντρώσεις ειρήνης.