Εγκλήματα κάτω από τον ήλιο
Δευτέρα 24 Μάρτη 2003

Ο Πίτερ Ουστίνοφ σε μια σκηνή από την ταινία του Γκέι Χάμιλτον «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο»
Ο Ντάνι Ντε Βίτο είναι ο σκηνοθέτης της αμερικανικής κωμωδίας φαντασίας «Ματίλντα». Η «Ματίλντα» είναι ένα μοντέρνο παραμύθι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ. Η ηρωίδα είναι ένα πανέξυπνο εξάχρονο παιδί που οι γονείς της είναι χαμηλής νοημοσύνης. Η Ματίλντα όμως διαθέτει τις απαιτούμενες τηλεκινητικές ικανότητες που θα της επιτρέψουν ν' αντιμετωπίσει κατάλληλα τη διευθύντρια του σχολείου της. Οι επιθέσεις με ψεύτικα φαντάσματα είναι ένα από τα τεχνάσματα που τρομοκρατούν τη διευθύντρια. Ο Ντάνι Ντε Βίτο στο ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και σε πρωταγωνιστικό ρόλο, καταφέρνει να δημιουργήσει μια όμορφη ταινία παραμένοντας πιστός στο πνεύμα και στο ύφος του βιβλίου. Εκτός από τον Ντε Βίτο παίζουν οι Μάρα Γουίλσον, Ρία Πέρλμαν, Εμπεθ Ντάβιτζ, Παμ Φέρις. (MEGA 21.00)

«Φυλακισμένοι». Κοινωνικό δράμα γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Λοράν Μπουνίκ. Η ταινία περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα σε τρεις έγκλειστους μιας ιδιωτικής φυλακής, οι οποίοι μοιράζονται ένα κελί και προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με διαφορετικές κουλτούρες. Τρεις ανταγωνιστές, πρεσβευτές μιας διαφορετικής ηθικής. Ο Φρανς, ογκώδης συναισθηματικός κι απόμακρος, που μέσα του βράζει οργή για τη γυναίκα και τα παιδιά του που τον εγκατέλειψαν. Ο Αρνό είναι φοιτητής, εκτίει ποινή έξι μηνών για κατοχή ναρκωτικών και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ξαφνικές αλλαγές που έγιναν στη ζωή του. Ο Καντέρ, είναι ένας μικροαπατεώνας, που αδιαφορεί για το ότι βρίσκεται στη φυλακή. Ηταν εκεί και στο παρελθόν και πολύ πιθανόν να είναι και στο μέλλον. Πρωταγωνιστούν: Πασκάλ Γκρεγκορί, Ζαμέλ Ντεμπούζ, Γκαέλ Μορέλ, Φαμπιέν Βαμπέ, Φρανσουά Λεβαντάλ, Βέρα Μπριόλ. (ΕΤ 3 00.20)

«Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο». Ταινία μυστηρίου σε σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον η οποία βασίζεται σε μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Μια διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ που περνούσε τις διακοπές της σ' ένα μεσογειακό νησί βρίσκεται στραγγαλισμένη στην απομονωμένη παραλία που συνήθιζε να κάνει ηλιοθεραπεία. Τη διαλεύκανση της υπόθεσης και της δολοφονίας αναλαμβάνει ο διάσημος ντέτεκτιβ Ηρακλής Πουαρό. Ο Πουαρό θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν μόνο ένας αλλά περισσότεροι ύποπτοι, που είχαν λόγους να δολοφονήσουν τη διάσημη σταρ. Ο Πίτερ Ουστίνοφ είναι ιδανικός Πουαρό και για άλλη μία φορά προσφέρει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Εκτός από τον Πίτερ Ουστίνοφ πρωταγωνιστούν οι Τζέιν Μπίρκιν, Τζέιμς Μέισον, Μάγκι Σμιθ και Κόλιν Μπέικλι. (MEGA 01.00)