Αντιπολεμική συναυλία στο Χορτιάτη
Δευτέρα 24 Μάρτη 2003

Motion Team

Εκαναν τα τραγούδια τους ασπίδα ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών οι κάτοικοι και τα παιδιά του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Πήραν μαζικά μέρος στην αντιπολεμική συναυλία που έγινε χτες το μεσημέρι, στην πλατεία, μπροστά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Ο Χορτιάτης στις 3 Σεπτέμβρη 1944 καταστράφηκε ολοσχερώς από τα ναζιστικά στρατεύματα. Εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν και η πόλη προστέθηκε στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών που έγιναν ολοκαυτώματα για τη λευτεριά της πατρίδας. Οι σημερινοί κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης, με τη συμμετοχή τους στη συναυλία διατράνωσαν την πίστη τους στην ειρήνη, καταδίκασαν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν.

Ο Ανδρέας Καρακότας, η Ροντίνα Κάντραλη, η χορωδία ενηλίκων της Κοινότητας Πεύκων, η ορχήστρα του Λυκείου Ασβεστοχωρίου υπό τη διεύθυνση της Σ. Τσέλιου, τα μέλη του Ωδείου Σείριος Πεύκων τραγούδησαν αντιπολεμικά τραγούδια, ύμνησαν την ειρήνη. Μαθητές απήγγειλαν ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Χορτιάτη Μ. Γεράνης και ο δημοτικός σύμβουλος Πεύκων Μπάμπης Βέλης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.