ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου με έξι νεκρούς...
Τρίτη 25 Μάρτη 2003

Associated Press

Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ στη βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν
ΜΠΑΓΚΡΑΜ.-- Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα το θάνατο και των έξι επιβαινόντων. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ ισχυρίστηκαν πως το ελικόπτερο τύπου «HH-60G Pave Hawk» «δεν κατερρίφθη από εχθρικά πυρά», πως δε συμμετείχε στην επιχείρηση «Θαρραλέο Χτύπημα» και πως η αποστολή του ήταν να μεταφέρει δύο τραυματισμένα Αφγανόπουλα σε νοσοκομείο... Κάποιοι άλλοι «φωτογράφισαν» ως αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου τις «κακές καιρικές συνθήκες» που επικρατούσαν στην περιοχή, άλλοι προτίμησαν να πουν στους δημοσιογράφους πως διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό της ακριβούς αιτίας συντριβής του ελικοπτέρου...

Πάντως, τα πτώματα των έξι Αμερικανών στρατιωτών και πιλότων μεταφέρθηκαν σχεδόν αμέσως στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Μπαγκράμ.

Ωρες μετά (χτες ξημερώματα) αμερικανικές δυνάμεις, «χτενίζοντας» περιοχές νοτίως του όρους Σαμί Γκαρ (προς αναζήτηση Ταλιμπάν, μελών της αλ-Κάιντα και ανδρών του πολέμαρχου Γκουλμπουντίν Εκματιάρ...), ανακοίνωσαν πως εντόπισαν και κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών.