ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Πέμπτη 27 Μάρτη 2003

Sportidea

Σε καθοριστικό σημείο έφθασε η πορεία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα
Στο πλέον καθοριστικό της σταυροδρόμι φθάνει σήμερα η ευρωπαϊκή περιπέτεια για τις δυο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα. Με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τώρα η σημερινή 4η αγωνιστική αναμένεται να είναι κρίσιμη σχετικά με το ποιες ομάδες θα συνεχίσουν να έχουν ακέραιες τις ελπίδες τους για το φάιναλ φορ και για ποιες το όνειρο θα τελειώσει. Και οι δυο εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση έχουν σήμερα δύσκολη αποστολή, αφού ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Μπολόνια με τη Σκίπερ (21.30), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την πάντα επικίνδυνη Ολίμπια Λουμπλιάνας (Κορυδαλλός, 21.00, ΤV MAGIK).

ΠΑΟ: Ραντεβού με τις αναμνήσεις

Η Μπολόνια ξυπνάει μνήμες θριάμβου στον Παναθηναϊκό, αφού δεν έχει περάσει άλλωστε ούτε ένας χρόνος από τότε που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης εκεί. Αρα η ευχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «Μακάρι να γυρίσουμε στην Αθήνα με την ίδια καλή διάθεση που επιστρέψαμε και πέρυσι», σκιαγραφεί τα συναισθήματα των «πρασίνων». Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό αφού ο πρωταθλητής Ευρώπης, αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τους Ιταλούς. Ο «Ζοτς» το είπε ξεκάθαρα: «Είναι ο πρώτος από τους τρεις τελικούς που πρέπει να πάρουμε. Αν κάνουμε τρεις νίκες, θα πάμε εμείς στο φάιναλ φορ. Χρειάζεται να παίξουμε δυνατή άμυνα και να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητά μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα». Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν. Ο Ντάριλ Μίντλετον και ο Γιώργος Καλαϊτζής αμφότεροι ταξίδεψαν στην Μπολόνια αλλά είναι άρρωστοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με οδηγό τη... «Χάλα Τίβολι»

Με ορόσημο τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι στη Λουμπλιάνα με 74-72, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Ολίμπια στο ένα από τα τρία βήματα που πρέπει να κάνει ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς προειδοποιεί ότι το ματς θα είναι ακόμη πιο δύσκολο απ' αυτό της Λιουμπλιάνα. «Υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς. Ηταν η πρεμιέρα της δεύτερης φάσης, η Ολίμπια έπαιζε εντός έδρας και είχε πολύ άγχος. Της έλειπε ο Πόλιακ, ενώ κι ο Μπάγκαριτς προερχόταν από τραυματισμό. Η δουλιά μας θα είναι πιο δύσκολη. Η Ολίμπια μας άφησε πέρσι εκτός φάιναλ-φορ, αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι όποια ομάδα χάσει στο γήπεδό της μένει πολύ μακριά από την πρόκριση. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε την Ολίμπια. Είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς γνωστούς παίκτες, αλλά νέους και καλούς που έδειξαν στη διάρκεια της χρονιάς ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε είτε στο γήπεδό τους, είτε μακριά απ' αυτό» δήλωσε ο «Πίξι».

.