ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δε σταματάμε!!!

Σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αθήνας καλεί σε νέα διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία

Πέμπτη 27 Μάρτη 2003

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε χθες το πρωί, από δεκάδες μαθητές, σε μια σειρά Δήμους της Αθήνας, μετά από κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σχολεία, με πρωτοβουλία των 15μελών τους. Κύρια αιτήματα των μαθητών είναι η απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας και η επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από τον Περσικό.

«Κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία», ήταν το σύνθημα που βροντοφώναξαν οι μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου ΤΕΕ και του 1ου, 2ου, 3ου ΕΛ Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία και περικύκλωσαν το 301 Στρατόπεδο.

«Να φύγει η Ελλάδα από τον πόλεμο», ήταν το αίτημα και των μαθητών από το ΤΕΕ, το 1ο, 2ο και 5ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, οι οποίοι προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάνοντας μια στάση στο Δημαρχείο για να επιδώσουν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας των τεσσάρων σχολείων στη δημοτική αρχή.

Την ίδια στιγμή, κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι μαθητές του 16ου ΕΛ Αθηνών, στους Αμπελόκηπους, οι οποίοι απείχαν από τα μαθήματά τους και προχώρησαν συμβολικά για μια ώρα σε κλείσιμο των οδών Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Σε αντιπολεμική κινητοποίηση προχώρησαν και οι μαθητές του 1ου ΕΛ Ιωαννίνων, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο επισημαίνουν με ψήφισμά τους και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 44ου και 152ου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Αθηναίων.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας

«Δε σταματάμε. Θα είμαστε διαρκώς στους δρόμους, θα συνεχίσουμε και δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε "Οχι στον πόλεμο", "Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο"», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και χαιρετίζει τη μαθητική νεολαία για την ενεργό και μαζική συμμετοχή της στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

Οι μαθητές της χώρας, προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων τους, σε 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια, προκειμένου να συντονιστούν με όλα τα σχολεία του Δήμου, ώστε σήμερα, Πέμπτη να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο με τοπικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο, με τοπικές πορείες, συναυλίες ή έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα, σε κάθε σχολείο της Αθήνας διοργανώνουν αντιπολεμικές εκδηλώσεις και μαθητικά αντιπολεμικά φεστιβάλ.

«Σ' όλη την Αθήνα, σε όλες τις παρελάσεις οι μαθητές παρέλασαν έχοντας στο πέτο το αυτοκόλλητο του Συντονιστικού. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Ξέρουμε πως η χώρα μας συμμετέχει στον πόλεμο. Ξέρουμε πως τα αεροπλάνα σπέρνουν το θάνατο, ξεκινάνε από τη νατοϊκή βάση της Σούδας, ξέρουμε πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται στον Περσικό. Γι' αυτό θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε: Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο αυτό», σημειώνει το ΣΑΣΑ.