ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να πληρώσουν και οι συνένοχοι

Ψηφίσματα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Παρασκευή 28 Μάρτη 2003

Συμβολική η φωτογραφία για τη συνέχεια της Αντίστασης από τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Οι μαθητές των Λυκείων Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας παραλαμβάνουν από τους Αντιστασιακούς και σηκώνουν ψηλά την τιμημένη σημαία της Αντίστασης κατά την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική πορεία μπροστά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία - μισητό σύμβολο του ιμπεριαλισμού
Εντονη και κατηγορηματική είναι η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού βάρβαρου πολέμου των Αμερικανοεγγλέζων κατά του μαρτυρικού λαού του Ιράκ, από τις αντιστασιακές οργανώσεις της χώρας μας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων και την ΠΕΑΕΑ και τα κατά τόπους Παραρτήματα. Ενώ εκφράζεται αμέριστη η αλληλεγγύη των αντιστασιακών, μαζί με όλο το λαό στον ιρακινό λαό, παράλληλα με τη συμμετοχή όλων των αντιστασιακών και των φίλων της Αντίστασης στο μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια στον πόλεμο.

Οι Αντιστασιακές Γυναίκες της ΠΟΑΟ στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό, τους Παλαιστίνιους και το λαό του Κουρδιστάν, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Μπους -Μπλερ, αλλά και κατά των άλλων κυβερνήσεων, όπως της ελληνικής, που προσφέρουν διευκολύνσεις στον πόλεμο αυτό, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, τώρα, να βγάλει την Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσει τη Σούδα και να σταματήσει τις όποιες διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές και να φέρει πίσω τη φρεγάτα από τον Περσικό, τονίζουν με ψηφίσματά τους πολλές αντιστασιακές οργανώσεις. Κι ανάμεσά τους: Η ΠΕΑΕΑ Κυψέλης, η ΠΕΑΕΑ Ζωγράφου που απαιτεί να οδηγηθούν στο δικαστήριο της νέας Νυρεμβέργης, οι υπεύθυνοι του εγκλήματος κατά του ιρακινού λαού. Επίσης, τα παραρτήματα Καβάλας, Μακρύνειας και Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και Παραμυθιάς θεσπρωτίας.