ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πρώτα η Ελλάδα»!
Κυριακή 30 Μάρτη 2003

«Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να τον παρασύρουμε (το λαό) σε ένα μεγάλο παρά σε ένα μικρό ψέμα... Και η μάζα συχνά ψεύδεται, μα θα ντρεπόταν να ψεύδεται στα μεγάλα. Αν το ψέμα είναι υπερβολικό, δε θα περάσει καν από το νου της (λαϊκής μάζας) πως θα μπορούσε να επινοηθεί μια τόσο μεγάλη παραποίηση της αλήθειας...»

Αδόλφος Χίτλερ

Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο και ανιστόρητο, αυτή η στρεψόδικη στρατηγική του Χίτλερ απέκτησε μιμητές. Και τους απέκτησε στην Ελλάδα του 2003! Ενώ κάθε βόμβα, κάθε πύραυλος, κάθε εντολή θανάτου που σημαδεύει το σώμα του ιρακινού λαού φέρει και τη δική τους «διευκόλυνση», οι κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης ψεύδονται. Και ψεύδονται ακριβώς με τον τρόπο που προέτρεπε ο προϊστάμενος του Γκαίμπελς. Το δικό τους μεγάλο ψέμα είναι ότι «δε συμμετέχουν» (!) στον πόλεμο...

Παριστάνουν τους «αθώους», τους «αμέτοχους», τους «ειρηνιστές»! Η Σούδα ανεφοδιάζει νυχθημερόν τα βομβαρδιστικά που σπέρνουν τη φρίκη, ο «Κουντουριώτης», η ελληνική φρεγάτα περιπολεί στον Περσικό, τα ΑΒΑΚΣ με τα ελληνικά πληρώματα «στοχοποιούν» τα σημεία που κατόπιν τα βομβαρδίζουν τα «F-16», αλλά εκείνοι «δε συμμετέχουν»! Σε κάτι τέτοιους ψεύτες το απόφθεγμα του Πιραντέλο ταιριάζει γάντι: «Στον καθένα, η αλήθεια του»...

Βαθιά αντιδραστικό σύνθημα

Αυτή η αποκρουστική προπαγάνδα, που προσπαθεί να κρύψει πίσω από το δάκτυλό της τη συνενοχή των κυβερνώντων στο έγκλημα, έχει το σήμα κατατεθέν της: «Πρώτα η Ελλάδα»!

Αυτό είναι το ακρογωνιαίο σύνθημα της κυβέρνησης. Οταν ρωτούν την κυβέρνηση γιατί «διευκολύνει» τους βομβαρδιστές του πλανήτη, απαντά: «Πρώτα η Ελλάδα»!

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το βαθιά αντιδραστικό σύνθημα, αυτό το απαύγασμα συνθηματικού φιλοτομαρισμού, είναι βγαλμένο από την ίδια σχολή με κείνη που εξέθρεψε το «Πρώτα η Γερμανία», το «DEUTSCHLAND UBER ALLES» του Χίτλερ, και, 60 χρόνια μετά, παρουσιάζεται από τους εμπνευστές του σαν υπόδειγμα «αριστερής» σκέψης, «εκσυγχρονιστικής» στάσης και «ειρηνόφιλης» προσφοράς!

«Εθνικό συμφέρον»...

Το «πρώτα η Ελλάδα» έχει ...ιστορία. Και παλιότερη και πρόσφατη. Στην πρόσφατη εκδοχή του, άρχισε να πλασάρεται με μανία από τους ινστρούχτορες του «εκσυγχρονισμού», κατά τη διάρκεια της μετά Οτσαλάν εποχής. Γιατί παραδώσατε τον Οτσαλάν, τους ρωτούσαν; «Πρώτα η Ελλάδα» απαντούσαν αυτοί, ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός για την «ορθότητα» της κυβερνητικής πολιτικής. Να πειστεί για ποιο πράγμα, δηλαδή, ο λαός; Οτι κάθε δοσιλογικού τύπου αθλιότητα (όπως η υπόθεση Οτσαλάν), κάθε ραγιάδικη συμπεριφορά (η περίπτωση με τους «S - 300» είναι ακόμα νωπή), κάθε ιμπεριαλιστική σύμπραξη (όπως συνέβη με τη ΝΑΤΟική επιδρομή στη Σερβία) ήταν, όχι μόνο «συγχωρητέα» πράξη, αλλά και «επιβεβλημένη» (!), αφού αυτό προτάσσει το «εθνικό συμφέρον»!!!

Αυτό ισχυρίζεται πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αλλά από πότε οι συνεργάτες των δολοφόνων λογίζονται σαν «πατριώτες»; Τι συμφέρον έχει ο λαός από το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες μεγαλοκαπιταλιστές πλιατσικολογούν στα Βαλκάνια; Τι συμφέρον έχει ο λαός, αν θα αυξηθούν τα κέρδη του Βαρδινογιάννη ή του Λάτση από ενδεχόμενη συμμετοχή τους στους ματοβαμμένους δρόμους του ιρακινού πετρελαίου;

Από την Ουκρανία...

Αυτού του είδους ο «πατριωτισμός» δε γεννήθηκε, βέβαια, από τότε που ο κ. Σημίτης και οι «καλαμαράδες» του αποφάσισαν να καταφύγουν στα πιο επαίσχυντα συνθήματα της εθνικοφροσύνης, για να λανσάρουν την εθελοδουλία και το φαταουλικό ατομισμό του μεγάλου κεφαλαίου σαν «προσφορά» προς την πατρίδα! Ούτε σ' αυτό δεν είναι πρωτότυποι. Πριν από τους σημερινούς, και κείνοι που έστειλαν Ελληνες να πολεμήσουν κατά της νεαρής Σοβιετικής Ενωσης, το 1919, στην ουκρανική εκστρατεία των «συμμάχων», και κείνοι που έστειλαν Ελληνες να πολεμήσουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Κορέας, για το «εθνικό συμφέρον» το έκαναν...

Στο μεταξύ, κάθε φορά που το συμφέρον της πλουτοκρατίας βαφτίζεται «εθνικό» (περί αυτού πρόκειται), η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ας θυμηθούμε: Το '91 η ΝΔ έλεγε ότι συμμετείχε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, γιατί αυτό ήταν το «εθνικό συμφέρον», γιατί έτσι θα διευκολύνετο το Κυπριακό, έτσι θα «αναβαθμιζόμασταν» έναντι της Τουρκίας, έτσι θα παρέμενε μακριά από την Ελλάδα ο πόλεμος.

Η αλήθεια; Τρία χρόνια αργότερα, ο πόλεμος ήρθε κοντύτερα! Ηρθε από τον Περσικό στη Βοσνία. Αλλά πάλι το «εθνικό συμφέρον» (εκφραζόταν από το ΠΑΣΟΚ πια) «επέβαλε» τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟικό σφαγιασμό του Σεράγεβο. Πάλι τους ίδιους λόγους επικαλέστηκαν: Το Κυπριακό, η Τουρκία, να μείνει μακριά ο πόλεμος. Η κατάληξη; Ο πόλεμος ήρθε ακόμα πιο κοντά! Εφτασε στο Βελιγράδι. Αλλά αυτοί ξανά τα ίδια! «Ναι» και στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας! Γιατί; Μα για να κρατήσουμε ...μακριά τον πόλεμο.

...στο Αφγανιστάν!

Κάπως έτσι έφτασαν να στέλνουν Ελληνες φαντάρους μέχρι το ...Αφγανιστάν! Για το «εθνικό συμφέρον»!

Στο μεταξύ, η Κύπρος έπεσε στα δόντια του «σχεδίου Ανάν». Στο μεταξύ, ο ανταγωνισμός της άρχουσας τάξης της Ελλάδας με την (ευρωκαλοδεχούμενη) άρχουσα τάξη της Τουρκίας καθιστά τη χώρα μας θύτη του ιμπεριαλισμού και το λαό μας θύμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της ιμπεριαλιστικής επιδιαιτησίας στην περιοχή...

Μετά από όλα αυτά, γίνεται σαφές γιατί επιστρατεύεται το χιτλερικό δόγμα «όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο καλύτερα». Ομως, ο ελληνικός λαός ούτε υπήρξε, ούτε θα γίνει ποτέ «Αμερικανάκι». Αυτοί που παραχωρούν τη Σούδα στις ΗΠΑ (αλλά ...«δε συμμετέχουν»!), αυτοί που δέχονται τα «ευχαριστώ» του Μπους (αλλά ...«δε συμμετέχουν»!), αυτοί που βάφουν τα χέρια τους στο αίμα και έχουν το θράσος να λένε ότι έτσι εννοούν το «πρώτα η Ελλάδα», είναι υπόλογοι. Και είναι υπόλογοι ...«πρώτα από όλα» στην Ελλάδα και το λαό της.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ