ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ
Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο
Τρίτη 1 Απρίλη 2003

Sportidea

Οι προπονητές των επιλέκτων ομάδων, Γιαννάκης -Πεδουλάκης στη μέση, με κονκάρδες κατά του πολέμου
Μπορεί ο καιρός να μην ευνοεί τις γιορτές, όταν σε κάποια χώρα του πλανήτη σκοτώνονται άμαχοι, γιατί κάποιοι πρέπει να πραγματοποιήσουν τα συμφέροντά τους, τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο στη Χαλκίδα τηρήθηκαν τα προσχήματα. Η γιορτή του Ολ Σταρ Γκέιμ πραγματοποιήθηκε μεν, αλλά το ευτύχημα είναι ότι το αντιπολεμικό κλίμα που υπάρχει σε όλους τους χώρους του αθλητισμού ήταν «παρών». Οπως εξήγησε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης «Προς στιγμήν πέρασε από το μυαλό μας να το αναβάλουμε. Σκεφτήκαμε όμως πως ήταν προτιμότερο μέσω αυτού να στείλουμε ένα μήνυμα ενάντια στον πόλεμο».

Ενα μήνυμα που σε πρώτη φάση υλοποιήθηκε στον αγώνα των Ελπίδων το Σάββατο, οπότε όλοι όσοι κάθισαν στους πάγκους των δύο ομάδων φορούσαν κονκάρδες που ανέγραφαν «Οχι στον πόλεμο». Και γίνεται πολύ πιο ουσιαστικό μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο ΕΣΑΚΕ με τον ΠΣΑΚ, ως διοργανωτές της φιέστας. Ολα τα έσοδα της διοργάνωσης, τα οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ, θα διατεθούν στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

«Η διοργάνωση είναι εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών και αφιερωμένη στην ειρήνη», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Ο αθλητισμός από τη φύση του εναντιώνεται στον πόλεμο. Αλλωστε γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα, ακριβώς για να πάει κόντρα στον πόλεμο. Ολοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ δείχνουμε την ευαισθησία μας. Ο αθλητισμός είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο».

Sportidea

Το πανό στο κλειστό της Χαλκίδας κατά του πολέμου στο Ιράκ
Οσο για τα του Ολ Σταρ Γκέιμ... στον επίσημο αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Ξένων παικτών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, οι Ελληνες επικράτησαν με 115-110 έχοντας σαν κορυφαίο τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Στο διαγωνισμό τρίποντων νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Χατζής, ενώ στα καρφώματα ο Τάιρον Νέσμπι της Ολύμπια Λάρισας.