Ζωγραφική και φωτογραφία
Τρίτη 1 Απρίλη 2003

Εργο του Βασίλη Ιωαννίδη
Εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.), στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4), έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ιωαννίδη. Πρόκειται για τοπία από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τα οποία ο καλλιτέχνης επιχειρεί μια περιδιάβαση των συναισθημάτων και αναμνήσεών του σε αγαπημένους χώρους. Με αφαιρετικότητα, απλοποίηση των στοιχείων, με εξπρεσιονιστικές πινελιές και με αρχιτεκτονική άρθρωση του ζωγραφικού χώρου, τα έργα αυτά αποκτούν «τη διάσταση μιας υπέρβασης, λειτουργώντας ως σύμβολα φυγής...».

Στο πλαίσιο του επάθλου «Ο Βυζάντιος και οι νέοι», παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών» (Γλύκωνος 4), η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής και σχεδίων του Γιάννη Διαμαντή, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30/4.

Εκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Δημακόπουλου εγκαινιάζεται στις 3/4 στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Με τις φωτογραφίες του ο Λ. Δημακόπουλος υπενθυμίζει ότι «το βλέμμα νοηματοδοτεί την εικόνα». Διάρκεια έκθεσης έως τις 3/5.

Στην γκαλερί «Αίθουσα 2+1» (Κωνσταντινουπόλεως 19, Υμηττός), εκθέτει ο ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης μελάνια σε χαρτί, που ζωντανεύουν εικόνες δασών, ομιχλώδη τοπία και τη νυχτερινή ακινησία της πόλης. Ο κατάλογος των παρουσιαζόμενων έργων συνοδεύεται με ανέκδοτα χαϊκού, ποιήματα του γνωστού στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου. Διάρκεια έκθεσης έως τις 8/4.

Στην γκαλερί «Μετόπη» (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη με τίτλο «Γυμνό ψυχογράφημα».