Β` Εθνική
Στα Γιάννενα τα σπουδαία

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΣ και Σέρρες. Εκτός έδρας δοκιμάζεται ο Αθηναϊκός

Κυριακή 5 Δεκέμβρη 1999

Εκτός έδρας δοκιμάζεται σήμερα ο Αθηναικός
Στα Γιάννενα θα γίνει σήμερα το σημαντικότερο ματς της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής. Εκεί, ο ένας εκ των πρωτοπόρων ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό σε ένα ματς κορυφής. Ο τεχνικός των Ηπειρωτών Ανδρέας Μιχαλόπουλος, αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συνάντησης, τόνισε: «Αναμφίβολα, είναι ένα δύσκολο ματς, αφού οι Σέρρες είναι ψηλά στη βαθμολογία. Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες, που είναι υποψήφιες για την άνοδο. Το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, μας δίνει αβαντάζ, αφού ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο. Με νίκη θα ανεβάσουμε και την ψυχολογία μας για τη συνέχεια».

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής των Μακεδόνων Νίκος Αναστόπουλος δηλώνει: «Είναι ένα δύσκολο ματς σε μια ισχυρή έδρα. Αλλωστε, έχω περάσει από τον πάγκο του ΠΑΣ και γνωρίζω καλά το ένθερμο κοινό του. Με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο έτερος του ...ρετιρέ Αθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στη Βέροια. Αυτό το γνωρίζει καλά ο τεχνικός ηγέτης των Βυρωνιωτών, Τάσος Χατζηαγγελής: «Η Βέροια είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και η θέση της για μένα είναι πλασματική. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φύγουμε αλώβητοι από μια καλή έδρα».

Οσον αφορά το στρατόπεδο της «βασίλισσας», ο κόουτς Ολεγκ Μπλαχίν υποστηρίζει: «Και μόνο το γεγονός ότι παίζουμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας δείχνει τη δυσκολία του αγώνα. Πιστεύω ότι είμαστε σε ανοδική πορεία και μπορούμε τελικά να γελάσουμε τελευταίοι».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Καλαμαριάς με την αναγεννημένη Λάρισα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες: Εθνικού - Ιάλυσου, Αγ. Νικολάου - Καλλιθέας, Ελευσίνας - Παναιτωλικού, Πιερικού - Αιγίου, Αναγέννησης Καρδίτσας - Νάουσας. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.