Επίκαιρος «Μυστικός Νοέμβρης»
Πέμπτη 3 Απρίλη 2003

Αύριο βγαίνει στις αίθουσες η πρώτη - και επίκαιρη λόγω της δίκης της «17 Ν» - ελληνική κινηματογραφική εκδοχή για την τρομοκρατία και τη διαπλοκή της με οικονομικά συμφέροντα και ΜΜΕ. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Τάκη Παπαγιαννίδη «Μυστικός Νοέμβρης», σε μουσική Θωμά Σλιώμη, σκηνικά - κοστούμια Φίλιππου Παπαγεωργίου, μοντάζ Γιώργου Τριανταφύλλου, διεύθυνση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου.

Η ταινία, με μια ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ, επιχειρεί να καταγράψει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και να «φωτίσει» τη σκοτεινή πλευρά του γυαλιστερού κόσμου της διαφθοράς και της διαπλοκής. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο είναι ένας «αδέκαστος εισαγγελέας» - τον υποδύεται ο Γιώργος Διαλεγμένος - ο οποίος προέρχεται από τη γενιά του Πολυτεχνείου, πιστεύει σε αξίες, αποτελεί παραφωνία με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι της διαπλοκής. Υπηρετώντας το λειτούργημά του χωρίς εκπτώσεις, αναζητά την αλήθεια για το «Μυστικό Νοέμβρη», ενοχλεί... βάλλεται από τα ΜΜΕ, αλλά και βυθίζεται στις δικές του παλιές τραυματικές εμπειρίες.

Στην ταινία, παίζουν επίσης οι: Πασχάλης Τσαρουχάς, Αθηνά Μαξίμου, Μπέση Μάλφα, Νίκος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Μητρούσης, Τόνια Ζησίμου, Γιώργος Μπάρτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μαρία Λεκάκη.